Hoşgeldiniz  

Sarıkamış Oratoryosu’na Alkış, Şehitleri İçin Göz Yaşı

admin | 23 Aralık 2018 | Eğitim, Genel, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Yazarlığını üslendiği Tahsin Zaman’ın dedesinin hikayesinden yola çıkılarak sahnelenen “Sarıkamış Oratoryosu” göz yaşlarına hakim olamayan izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın katılımıyla Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle sahnelediği  “Sarıkamış Oratoryosu” Ataşehirli sanat severlerin yoğun ilgisini çekti.

Hikayesinin dedesinin kardeşinin Sarıkamış Allahuekber dağlarında donarak şehit olan 90 bin askerlerden olduğu Tahsin Zaman tarafından yazılan Sarıkamış Oratoryosu, Gülcan İzci Koordinatörlüğünde, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Osman Bozali yürütücülüğünde, oyuncu yöneteni Hakan Güngör’ün katkıları ve Yıldız Elgün ile Ayşe Sezal Özdemir’in desteğiyle sahnelendi.

Müzik direktörlüğünü Ahmet Yakup Yıldız’ın yaptığı Sarıkamış Oratoryosu’nun müzikleri Cem Tarım’a ait. Sahne ve dekor tasarımı Tuba Karaaslan ile Silver Gözütok Güçlü’ye ait olan oyunun kostümleri ise Berk Kostüm tarafından hazırlanmış.

Acıbadem Üniversitesi Konferans Salonunda sahnelenen tarihimizin en acı olaylarından 1914 yılı 15 – 22 Aralık tarihlerinde Sarıkamış Allahüekber dağlarında 90 bin askerimizi tek bir kurşun bile atamadan donarak şehit olduğu Kars’ın Rus işgalinden kurtarılma harekatı sırasında yaşananların anlatıldığı “Sarıkamış Oratoryosu” izleyenler tarafından ayakta alkışlanırken, aralarından İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın da olduğu bazı izleyiciler göz yaşlarına hakim olamadı.

Recep Kenan paylaştı: 21 Aralık 2018 Cuma

Arap çöllerinden yazlık kıyafetle gelerek Sarıkamış’ın ağır kış koşullarında Allahuekber Dağlarında şehit olan 90 bin askerin yaşadığı dramın anlatıldığı Sarıkamış Oratoryosu’nun sahnelenmesi öncesi konuşan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Sarıkamış ile ilgili her yıl tören yapılır. Bunun bir farkı var. Bu tören her yönüyle bizden… Gösteriye esas olan şahsiyet bizden… Senaryo bizden. Hazırlık bizden. Çok değerli okul müdürümün dedesinin hayat hikayesinden yola çıkılarak hazırlandı. Zamanişzade Kadri Paşa’nın hayatı anlatılıyor. Beşiktaş’ta Atatürk’e komşu olarak yaşarken, Her vatan evladında olduğu gibi görev zamanı geldiğinde asteğmen rütbesiyle yemene gider. Yemenden de Sarıkamış’a geldiği bilinir. Arada yaşananların bir kısmını Tahsin hocam bize anlatıyor. Geçen yol gündeme geldi. Zamanında, Sarıkamış yıldönümünde olsun dedik. Gülcan İzci, Ozman Bozali ve ekibinin iki ay çalışması sonucunda ortaya bu eser çıktı. Bütün ekibe teşekkür ediyorum” diye konuştu.

700 kişilik salonun tamamen dolduran izleyicilerin ilgiyle ve yer yer gözyaşları izlediği Sarıkamış Oratoryosu’nun sahnelenmesi sonrası tüm salon tarafından uzun süre ayakta alkışladı.

Sarıkamış Oratoryosu’nun sahnelenmesi sonrasında Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş tarafından, oyunun hazırlık ve sahnelenmesinde katkıları olan ekip üyelerine ve Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısına plaket takdim edildi.

Oyun, Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özcan’ın da aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri  ve davetliler tarafından izlendi.

<iframe width=”615″ height=”355″ src=”https://www.youtube.com/embed/qHfNzPkc71Q” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.