Hoşgeldiniz  

Sargazi’de Alevilere Çirkin Saldırı Meclis Gündeminde

admin | 14 Ekim 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

kadir_g_oSancaktepe’ye bağlı Sarıgazi’de Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı 9 apartmanın işaretlenerek yazı yazılmasına Meclis’e taşındı.

İstanbul Sancaktepe’ye bağlı Sarıgazi’de Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı 9 apartmana “Alevilere, Kürtlere ölüm. Tekbir IŞİD” yazılmasını CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Meclis’e taşıdı. Vatandaşların emniyet güçlerinin sadece yazının fotoğrafını çektiğini ve parmak izi çalışması yapmamasına tepki gösterdiğini ifade eden Öğüt, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede olayla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Belirtildiği üzere polisin parmak izi çalışması yapmamasının gerekçesini de soran Öğüt, “ Söz konusu bölgede vatandaşların güvenliğini sağlamak için önlem alınması düşünülmekte midir?” diye sordu.

CHP’li Öğüt,  benzer bir olayın 2013 Mayıs ayında Maltepe’de yaşandığını, Esentepe mahallesinde 10 Alevi vatandaşın sabah uyandıklarında evlerinin kapısında işaretler ve ölüm şeklindeki yazılarla karşılaştığını hatırlatarak, olayın faillerinin bulunup bulunmadığını ve soruşturmanın hangi aşamada olduğunu sordu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.