Hoşgeldiniz  

Salgın Arasından 74 Gün Sonra İlk Cuma Namazı Kılındı

admin | 30 Mayıs 2020 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

Yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta cemaatle namaza kapatılan camiler cemaatle kılınan cuma namazıyla birlikte toplu namaza açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cuma namazı camilerin yanı sıra meydan ve stadyumlar başta olmak üzere açık alanlarda da kılındı.

74 gün aradan sonra ilk kez Cuma namazı

Yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgını tedbirleri nedeniyle 74 gün ibadete kapalı olan camiler, Cuma namazı ile birlikte maske takarak, sosyal mesafe kurallarına uyma koşulu ile yeniden ibadete açıldı.

STADYUMLAR, PARKLAR, KAPALI PAZAR ALANLARINDA CUMA NAMAZI

Vatandaşlar ağırlıklı olarak açık alanlar olmak üzere, cami avlularında, parklarda ve stadyumlarda maske takarak, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde 74 gün aradan sonra ilk kez Cuma namazı kıldı.

Yağışlı olan bölgelerde Camilerin kapalı alanları sosyal mesafe kurallarına bağlı kalınmak koşuluyla ibadete açılarak namaz kılma izini verildi.

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT UYARISI

Cuma namazını Fatih Camisi’nde kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde, sosyal mesafeye dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

CUMANAMAZI KILMANIN HUZUR VE BEREKETİNİ YAŞADIK

Öte yandan, sosyal medyada paylaşım yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cuma namazı sonrası yaptığı paylaşımda “Uzun bir aradan sonra #CUMANAMAZI kılmanın huzur ve bereketini yaşadık.

Maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyarak ibadetini yerine getiren İstanbullulara hayırlı cumalar diliyor, tüm görevlilere teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.