Hoşgeldiniz  

SAĞLIKLI BESLENME VE YAŞAM PROJESİ BAŞLIYOR

admin | 14 Mayıs 2016 | Ataşehir, Eğitim, Genel, İstanbul, Manşet A- A+

FSM_kopuzlar_anaokulu_mahmut (1)“Adım Adım Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Projesi’ni” hayata geçirmek üzere olan Kopuzlar Vakfı Anaokul Müdürü Mahmut Koyunoğlu proje hakkında bilgi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fatih Sultan Mehmet Hastanesi ile birlikte yürütülen projenin önemine dikkat çeken Kopuzlar Vakfı Anaokul Müdürü Mahmut Koyunoğlu; eğitim ve bakımları devam eden çocuklarla ilgili “Adım Adım Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Projesi’ni” hayata geçirme hazırlıklarında sona gelindiğini kaydediyor.

Kopuzlar Vakfı Anaokul Okul Müdürü Mahmut Koyunoğlu, hastane bünyesinde oldukları için hastane ile birlikte projenin temellerini attığını söyleyerek basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda proje ve projenin hedefleri ile ilgili bilgi verdi.

YAŞAM BOYU SAĞLIĞIN TEMELİ VE ÇOCUKLUKTA DOĞRU BESLENME

Yaşam boyu sağlığın temelinin bebeklik ve çocukluk çağındaki düzenli, dengeli ve doğru beslenme ile atıldığına dikkat çeken Mahmut Koyunoğlu; “Dünya Sağlık Örgütü ve dünya pediatri akademilerinin de bilimsel olarak desteklediği gibi tüm yaşam boyu sağlığın temeli; bebeklik ve çocukluk çağındaki düzenli, dengeli ve doğru beslenme ile atılmaktadır. Proje kapsamında hem bakımı hem de eğitimlerinden sorumlu olduğumuz çocuklarımızın temel sağlık kontrollerinin gözden geçirilmesini düşünüyoruz.  Bu kapsamda okulumuz tarafından çocuklarımızın her biri için Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniği, Göz Polikliniği, KBB Polikliniği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Ortopedi Polikliniklerinden randevuları alınarak muayenelerinin yapılması sağlanacaktır. Bu muayeneler sonucunda gerek görüldüğünde çocukların boy, kilo, bel çevresi ölçümleri, tam kan sayımı, demir ve vitamin eksikliği gibi gerekli tahliller velilerin refakatinde yapılabilecektir” şeklinde konuştu.

VELİLERE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERLERİ DÜZENLENECEK

Çocukların tüm yönüyle sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra velilere yönelik sağlıklı beslenme ve yaşam konusunda eğitim seminerleri düzenleneceğini kaydeden Kopuzlar Vakfı Anaokul Müdürü Mahmut Koyunoğlu, aileler ile birlikte başarıyı hedeflediklerini belirtip; “Projemizin uzun vadedeki hedefleri,  bu eğitimler sonucunda sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda ailelerimizin başarılı olması ve bunu bütün hayatlarına yayarak devam etmeleridir. Bu nedenle çocuklarımızın okula devam ettikleri süre boyunca takiplerini hedefliyoruz” dedi.

PİLOT UYGULAMA BAŞARILI OLURSA ATAŞEHİR’DE YAYGINLAŞACAK

Şu an projenin başlangıç aşamasında olduklarını ve Milli Eğitim Müdürlüğüne onay için gönderildiğini söyleyen Koyunoğlu,  okullarının pilot okul olarak seçildiğini, projenin başarılı olması durumunda önce Ataşehir’deki diğer anaokullarında uygulanacağına, alınacak sonuca göre sosyo ekonomik açıdan düşük olan okulları kapsayacak şekilde genişleyeceğini vurguladı.

YAŞAYARAK ÖĞRETME AMACINDAYIZ

Projeyi uygulamaya başladıklarını dile getiren Koyunoğlu, okulun fiziki yapısı ile ilgili şu bilgileri paylaştı: ”2013′de açılan ve 80 öğrencinin eğitim gördüğü Kopuzlar Vakfı Anaokulu’nda 160′ı anaokulu, 45′i kreşte olmak üzere şu an 205 öğrenci eğitim görüyor. Okulda 24 öğretmen, idari ve yardımcı personel ile 12 stajyer çalışıyor. 675 m2 kapalı, 400 m2 açık alan sahip okulda çocukların için oyun alanlarının yanı sıra besleme dostu okulu olduğumuz için bunun ilk aşaması çocukların yediği kaloriyi harcaması, spor yapması için bahçemizdeki alanları ona göre düzenledik.  Uygulayarak, yaşayarak öğrenme – öğretme amacındayız. Çocukların çevresindeki canlıları, meyveleri, sebzeleri tanıması için uygulama bahçemiz var. Bu bahçede her sene domates, biber çilek ekiyoruz. Ayrıca elma ve erik ağaçlarımız da mevcut. Yetiştirdiklerimizi çocuklarımızla paylaşıyoruz.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.