Hoşgeldiniz  

RESSAM  SEZGİN’DEN MACARİSTAN’DA BAŞARILI TEMSİL

admin | 29 Mayıs 2017 | Genel, Kültür & Sanat, Manşet, Türkiye A- A+

Ressam-yazar Hülya Sezgin Vonyarvachegy Belediyesi’nin davetlisi olarak Macaristan’da açtığı Geleneksel Türk kültüründen izler taşıyan sergide büyük beğeni aldı.

Geleneksel Türk kültüründen izler taşıyan eserler büyük beğeni topladı.

Ressam-yazar Hülya Sezgin Macaristan Vonyarvachegy Belediyesi’nin davetlisi olarak açtığı sergide Türk kültürünü de tanıtıyor.

Naif resmin günümüz temsilcilerinden Hülya Sezgin otantik köy hayatımızı, Anadolu evlerimizi, yaşantımızı, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi kendisine özgü naif tarzda resmediyor.  Ülke ülke gezen ressam, aynı zamanda gönüllü kültür elçisi gibi çalışıyor.

Bu güne kadar Macaristan, Sırbistan, Kosova, Romanya, Gürcistan, Nahçıvan, Azerbaycan, Rusya-Ural’da karma sergiye ve ressamlar kolonisi-resim çalıştayına davet alarak katıldı, 23 kişisel sergi açtı,  70 karma sergiye katıldı.

Ayrıca, dokuz uluslararası resim çalıştayına koordinatörlük ve küratörlük yapan Hülya Sezgin çalışmaları ve Macaristan sergisi ile ilgili şunları söyledi:

“Resimlerim sergide büyük ilgi çekti. Çünkü otantik köy hayatımızı, Anadolu evlerimizi, yaşantımızı, kültür ve gelenek- göreneklerimizi kendime özgü naif tarzda konu alarak yaptığım resimlerim onlara ilginç gelmişti. Kalabalık bir izleyici eşliğinde sergi açılışımı yapan Vonyarvacheg genç belediye başkanı Peter Karoly resimlerimi överken,  “Kendisi gibi resimleri de yüzümüze gülüyor ve bize de anılarımızı, çocukluğumuzu  yaşatıyor”  dediği sözleri beni mutlu etti. Ona bir Anadolu evi resmimi hediye ettim. Budapeşte büyükelçimiz sayın Şakir Fakılı bey Türkiye’den konukları geldiği için sergime katılamadı. Ancak sağ olsun telefonla kutladıktan sonra zarif bir çiçek göndererek sergi heyecanımı paylaştı. Sayın Peter Karoly’e, sevgili Julianna Illes Major’e, Macar dostlarıma ve bana her zaman destek veren Güzelbahçe Belediye Başkanım sayın Mustafa İnce’ye teşekkür ediyorum.

Ayrıca, oradan 7 gün süren Sırbistan Moravica ressamlar kolonisine geçerek katıldım ve tek Türk ressam olarak ülkemi temsil ettim. Orada da resimlerim büyük beğeni topladı.

Hoşgörü, dostluk ve dayanışma anılarımla dopdolu, mutlu ülkeme döndüm. Dileğim böyle pek çok ülkede kültür elçisi gibi özümüzü yansıtan resimlerimle sergiler açmak ve ülkemi temsil ederek bayrağımızı dalgalandırmak. Dostluk köprüleri kurmak…”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.