Hoşgeldiniz  

Prof. Birsen Çeken’den ikisi bir arada sergi

admin | 26 Eylül 2018 | Genel, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Prof. Birsen Çeken iki ayrı bölümden oluşan resim sergisi ile Adana’da sanatseverler ile buluşacak. 1 Ekim Pazartesi günü saat 18:00’de Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergi 8 Ekim gününe kadar sürecek.

Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı olan Prof. Birsen Çeken iki ayrı bölümden oluşan resim sergisi ile Adana’da sanatseverler ile buluşacak. 1 Ekim Pazartesi günü saat 18:00’de Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergi 8 Ekim gününe kadar sürecek.

Sanatçı ilk bölüm sergisinde Türk mitolojisinde yüz yılda bir ortaya çıktığına inanılan yol gösterici mavi kurt anlamına gelen “Gökbörü” efsanesinden yola çıkarak mavi gözlü Atatürk’e gönderme yapmakta.

İkinci bölüm sergisi “Yüreğim mavi akar tuvalime” ile ise Türk efsane ve değerlerine yer vermekte.

Birsen Çeken, 1962 Yılında Rize-Çamlıhemşin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı 1984 Yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anabilim Dalı’ndan mezun oldu. 1992 Yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sanatta Yeterlik derecesi aldı. 1996–2002 yılları arasında Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde, 2002-2011 yılları arasında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2011 Yılında Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’ne Doçent olarak atandı. 2017 Yılında Profesörlük unvanını alan sanatçı halen Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürmekte.

Sanatçı ulusal ve uluslararası birçok kişisel sergi açtı ve birçok ulusal ve uluslararası karma sergiye eserleri ile katıldı. Yurtdışı-yurtiçi özel koleksiyonlarda, kurum ve kuruluşlarda eserleri bulunmakta, ulusal ve uluslararası pekçok makalesi ile “Adım Adım Suluboya” adlı bir kitabı var. Pek çok ulusal, uluslararası sanat çalıştaylarında küratörlük yaptı, sergi ve sempozyum düzenleme kurul üyelikleri, bilimsel ve sanatsal etkinliklerde yürütücü ve katılımcı olarak görev aldı.

GESAM (Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) sanatçısı ve TÜRKSAV (Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı) yönetim kurulu üyesi olup pek çok özel ve resmi kuruluşlarda yapılan resim yarışmalarında jüri üyesi olarak görev alarak sergi, sempozyum ve seminer gibi sanatsal ve bilimsel etkinlikler düzenledi.

Etiketler: , , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.