Hoşgeldiniz  

POLİSLERİN SORUNLARI TBMM GÜNDEMİNDE

admin | 24 Mart 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

polis_istanbulPolis memurlarının düşük maaşlarının tazminatla düzeltilmesi ile oluşan emeklilikte düşük maaş ve polis memurlarının görevle ilgili diğer sorunlar TBBM’de gündeme geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, polislerin sorunlarını Genel Kurul’da dile getirdi.

Polislerin maaşlarının düşük, tazminatlarının yüksek olduğunu ancak emeklilikte maaşlarının büyük oranda düştüğünü ifade eden Öğüt, “Emekli olmaya korkuyorlar. Bunun bir an önce düzeltilmesini istiyorlar” dedi.

Bir diğer sorunun asayişle ilgili olduğunu belirten CHP’li Öğüt, özellikle İstanbul’daki maçlarda fazla sayıda polisin görev aldığını, karakollarda personel açığı oluştuğunu ve bunun normal asayişte sıkıntılar yarattığını söyledi.

Kendisine iletilen bir diğer sıkıntının da trafik polisleriyle ilgili olduğunu ifade eden Öğüt, İstanbul’da otoban kenarlarında trafik polislerinin kar kış demeden açıkta nöbet tuttuğunu, polislerin nöbet düzenlemesi talep ettiğini belirtti.

Öğüt sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Güvenlik ve trafik akışı bakımından gerekli olabilecek bu uygulamadaki en büyük sorun polis arkadaşlarımızın altı saate kadar ayakta görev yapmasıdır. Talepleri, daha makul sürelerde nöbet tutmalarıdır. Bu konuda da bir düzenleme yapılmasını istiyorlar”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.