Hoşgeldiniz  

Orhan Karaveli ‘İki Metre Toprak Yok mu Nazım’a?’

admin | 17 Ocak 2015 | Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet, Özel Haber, Röportajlar A- A+

atasehir_nazim_hikmet_panel _orhan_karaveliAtaşehir’de düzenlenen ‘İyi ki Doğdun Nazım’ paneline konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Orhan Karaveli, ‘Nazım’a İki Metre Toprak Yok mu bu ülkede?’ diye sordu

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de düzenlenen ‘İyi ki Doğdun Nazım’ paneline konuşmacı olarak katılan ve Nazım Hikmet ile ilgili anılarını anlatan Gazeteci Yazar Orhan Karaveli, düzenlenen her etkinliğin en büyük yurtseverlerden biri olan Nazım Hikmet’i anlamaya katkısının olacağını ve Nazım Hikmet’in cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Ataşehir’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Yok mu iki metre toprak, Nazım için bu memlekette?” diye soran Orhan Karaveli, Rusya’dan, Putin’den istendiği takdirde Nazım’ın kemiklerinin alınabilineceğini vurgulayarak örnek olarak ta Fransa’da ölen Rus tenorun ülkesine getirilmesini gösterdi.

Nazımla ilgili düzenlenen bütün etkinlikler beni çok mutlu eder. Çünkü Nazım Hikmet’in daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunur. Nazım hakikaten bizim yurdumuzun en büyük yurtseverlerinden biridir. Nazım Hikmet Anılması gereken bir insandır. Ama bizim onu anmakla oba verebileceğimiz hiçbir şey kalmadı artık.

atasehir_nazim_hikmet_panel _orhan_karaveli_6

Yokmu İki Metre Toprak?

Orhan Karaveli, Anadolu’da bir yerde gömülme arzusu olan Nazım Hikmet’in Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili şunları söyledi; “Niye gelmiyor Nazım Hikmet’in cenazesi hala? Yok mu iki metre toprak, Nazım için bu memlekette? Mezarının taşını kırarlarmış!… Sen de mezarına taş koymazsın.  Veya başına asker koyarsın… Hedefimiz Nazım Hikmet’in cenazesini getirmek; Türk insanına onu her istediği zaman ziyaret etme imkanı vermektir. Herkesin Moskova’ya gidecek parsı yok.”

Nazım’ın Kemiklerini İstiyoruz

Nazım’la konuşan, ortak zaman geçiren kendisinden başka kimsenin kalmadığının altını çizen Orhan Karaevli, bir resmi kurumumuzun Rusya’ya giderek Nazım’ın cenazesini resmen istemesi gerektiğini söyleyerek; “İBB yada başka bir kurum Rusya’ya gidecek; Nazım’ın kemiklerini istiyoruz diyecek. Yapılacak olan bundan ibaret. Hiç kimse mani olamaz… Çünkü Rusya kendi sanatçısını Fransa’dan getirmiştir. Nazım muadili demeyelim. Nazım’eşit değil. Önemli bir tenor… Tarihte bu vardır. Fransa’da öldü. Ve biz istiyoruz dediler getirdiler. Moskova’ya gömdüler.  Yani biz diyeceğiz ki Rusya’ya, Putin’e; Biz Nazım’ı istiyoruz. Ama bu yönde bir teşebbüs yok” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.