Hoşgeldiniz  

Orhan Gencebay`ın 60. sanat yılı kutlandı

admin | 20 Ekim 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet, Türkiye A- A+

Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda düzenlenen gecede, usta sanatçı Orhan Gencebay`ın 60. sanat yılı, Vali Mutlu’nu da katılımıyla kutlandı.

Orhan Gencebay`ın 60. sanat yılı kutlandı

Vali Mutlu “Gönül dünyamızın kıymetli sanatçısı Sn. Orhan Gencebay`a nice saglık ve mutluluk dolu yıllar diliyorum”

İstanbul Kongre Merkezi`nde düzenlenen geceye davetliler, kırmızı halıdan geçerek giriş yaptı. Gece, Orhan Gencebay`ın sesinden Anadolu medeniyetlerinin kültürlere etkisinin anlatıldığı bir sunumla başladı. Çeşitli yörelerden halk danslarının sunulduğu gecede, Gencebay`ın hayat hikayesi de fotoğraflar eşliğinde anlatıldı. Gecede, Halit Kıvanç, Erkan Yolaç, Beyazıt Öztürk, Şafak Sezer, Ece Erken, Vatan Şaşmaz ve Saba Tümer sunucu olarak görev aldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda düzenlenen geceye katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu duygularını “Sanat dolu 60 yılı geride bırakan, gönül dünyamızın kıymetli sanatçısı Sn. Orhan Gencebay`a nice sağlık ve mutluluk dolu yıllar diliyorum” sözleriyle dile getirdi.
Geceye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile sanatçıların da aralarında bulunduğu 3700 davetli katıldı.

Orhan Gencebay`ın konuşması

Bu tür gecelerin genelde insanların vefatından sonra yapıldığını ifade eden Gencebay, “Ama böyle bir gece, sağlığımda bana kısmet oldu. Belki ilk oluyor onun için ayrı bir mutluluk duyuyorum, son derece duygulanıyorum. Berhudar olun demekten kendimi alamıyorum” ifadesini kullandı. Tüm bestelerinde, sevgi, saygı, hoşgörü, birlikte olmak ve insanlığı anlatmaya çalıştığını, son albümünü de 32 dostunun katkısıyla yaptığını anlatan Gencebay, “Onlara müteşekkirim. Bu albümü yaparak bana onur ve gurur verdiler. Türkiye`de ve dünyada ilk defa yapılmış. Bu albümün isim annesi Sevim Hanım`dır. `Orhan Gencebay ile Bir Ömür` dedi. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

3700 davetli ayakta alkışladı

Gecede, Orhan Gencebay`ın, 32 sanatçının eserlerini seslendirmesiyle çıkardığı “Orhan Gencebay`la Bir Ömür” albümünde yer alan şarkılar söylendi.

Gecede, Berkay “Dünya Dönüyor”, Demet Akalın “Farkında mısın”, Deniz Seki “Benim Dünyam”, Duman “Gönül”, Emel Sayın “Hayat Devam Ediyor”, Hande Yener “Kaderimin Oyunu”, İzel “Kabahat Seni Sevende”, Kutsi “Ben O Zaman Ölürüm”, Manga “Ya Evde Yoksan”, Mustafa Ceceli “Yarabbim”, Nükhet Duru “Gitti de Gitti”, Özcan Deniz “Vazgeç Gönlüm”, Seksendört “Dokunma”, Sezen Aksu “Akşam Güneşi”, Volkan Konak “Gurbet”, Yıldız Tilbe “Aşkımı Sakla”, Yıldız Usmanova “Neyi Değiştirdik ki”, Zara “Dilenci” ve Zerrin Özer “Sev Dedi Gözlerim” adlı şarkıları seslendirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.