Hoşgeldiniz  

OKUYAN TOPLUM’DAN ATAŞEHİR MİLLİ EĞİTİM’E ZİYARET

admin | 31 Ocak 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Me_müdür_halil asılsoy_okuyantoplum_ferha tözenOkuyan Toplum Projesi yürütücüsü, Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy’u makamında ziyaret etti.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Çocuklarda ekran bağımlılığından kurtulma ve okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik okullarda atölye çalışmaları yapan, Okuma Araştırmacısı Eğitimci Ferhat Özen Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy’la bir saate yakın görüşerek, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Özen’i makamında kabul eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Okuyan Toplum projesi ile ilgili bilgi aldı.

Eğitimin bir damarının tıkalı olduğunu söyleyen Özen, “Okulların okumayı sevdiremeyişi, eğitimin en acı sorunu, en zayıf karnı ve bir anlamda aşil topuğudur” dedi. Bir süre öğrencilerde okuma alışkanlıkları ile ilgili görüşlerinMe_müdür_halil asılsoy_okuyantoplum ifadesi ile devam eden ziyarette çocukların okuma alışkanlığı kazanmaları için yapılabilecekler konuşuldu.

‘Dijital çağın yerlilerine’ ve ‘çevrimiçi çocukları’na, kitaba küs, okumaya gönülsüz, elektronik dadılar elinde yetişmiş, elektronik bir neslin bilgisayarı, interneti, tableti, televizyonu, ipodu (aypodu), ipaidi (aypedi) … zekice ‘kul-lanması’; teknolojiye kul-olmaması, teknolojiyi Tanrılaştırmadan, Hz. Google’un(!) aptallıklarını doğrularından ayırabilmek…konuları, gazetemizn de hazır bulunduğu görüşmede üzerinde durulan konulardı.

Eğitimde teknoloji tutkusunun, hemen her konuda olduğu gibi ölçüyü kaçırarak bir teknoloji zehirlenmesine varmaması ve insanın yerine geçerek teknolojinin Frenkeştaynlaşmasına karşı uyarılarını sıralayan Özen,

Me_müdür_halil asılsoy_okuyantoplum_irfan zeki er“Günümüzde, bilgiye erişmek değil; bilgiyi işlemek, yapılandırabilmek; çözümleme (analiz-sentez) yapabilmek, sorgulayıcı ve eleştirel düşünebilmek, akıl yürütmek (akıl gözüyle görebilmek), bilgiden bilgi üretmek, yorum gücü kazanmak (aklını kullanma cesareti gösterebilmek), teknolojik yeniden üretime geçebilmek…önemli” dedi.

Ataşehir Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er’i de ziyaret eden Ferhat Özen burada da bir süre çocuklardaki ekran bağımlılığı ve okuma alışkanlığı kazandırılması konusunda görüşlerini illetti.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy ve Ataşehir Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er’e ziyaret sonrasında gazetemize bir açıklama yapan Ferhat Özen, eğitimin gülen yüzü çağdaş ve aydınlık düşünceli iki eğitim yöneticisi tanımaktan mutlu olduğunu söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.