Hoşgeldiniz  

OKUYAN TOPLUM PROJESİ,  ATAŞEHİR’DE VELİLERLE BULUŞTU

admin | 14 Şubat 2015 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Manşet A- A+

Atasehir_okuyan toplum_ferhat_ozen (1)Okuyan Toplum Projesi Ataşehir yürütücüsü Ferhat Özen Alihsan Hayırlıoğlu Ortaokulu’nda velilere ekran bağımlılığı ve okuma alışkanlığı konulu sunum yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen’in yürüttüğü Okuyan Toplum Projesi Ataşehir Alihsan Hayırlıoğlu Ortaokulu’nda velilere çocukların ekran bağımlılığı ile mücadele ve okuma alışkanlığı kazandırılması konularında sunum yaptı.

Hızla değişen günümüzün dijital dünyasında Yaşam Boyu Öğrenme ve yetişkin eğitimi giderek önem kazanıyor. Ateşehir Alihsan Hayırlıoğlu Matematik Öğretmeni Fatma Aydur’un velileriyle başlattığı örnek çalışma bunlardan biri.   Velileriyle her ay bir yazarın kitabını okuyup tartışan Fatma Öğretmenin ve velilerinin bu ay bir de konuğu vardı.   Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen’in yürüttüğü Okuyan Toplum Projesi geçtiğimiz salı günü bu amaçla Ataşehir Alihsan Hayırlıoğlu Ortaokulu’ndaydı.   Günümüzde artık, torun sahibi olacaklara çocuk bakım bilgileri öğretilir ya da anımsatılırken, çevresindekileri taklitle öğrenen bebeğin ve 2-6 yaş çocuğunun yanında, süresiz, plansız tv izlenmemesini de konuşmacı Ferhat Özen, önemle vurguluyor.

Okuyan annenin, okuyan çocuğu olur” diyen Özen, “Tv başında saatler geçiren annenin ilerde okumayı sevmeyen, ekran bağımlısı mağduru çocuğu olacaktır” dedi. Özen şöyle devam etti: “Bu nedenle özellikle genç annelerin ve yeni torun sahibi olmuş ya da olacak büyüklerin,  bebeklikten başlayarak çocuklarına-torunlarına doğru rol model oluşturmaları son derece önemlidir. Bebeklikten başlayarak, ona kitap okurken görünmek, 2 yaşından sonra ona masal anlatmak ya da okumak, 2-3 yaşından başlayarak resimli yarı oyuncak kitaplar vermek, masal okumak yanında anlatmak çocuğun zihinsel gelişiminde son derece önemlidir.  Anne- babalar, okuma yaşına gelmiş çocuklarıyla arada ortak kitaplar okumaları, kitabın konusunu tartışmaları, geleceğin okuyan bireyi ve çocuklarıyla nitelikli zaman geçirmeleri açısından çok önemlidir. Unutmamak gerekir ki bir ülkenin geleceği,  göreceği eğitime bağlıdır. İlk öğretmenlerimiz de bizi emzirip büyütenlerdir.

Sunumu velilerin yanı sıra bir grup öğrenci de izlemişti. Sunumdan sonra bir öğrencinin Fatma Öğretmene gelerek söyledikleri önemliydi. “Ferhat Bey ve sizin sayenizde bir sürü okunacak kitabım var ve okumadığım zamanların pişmanlığını yaşıyorum şuan. İyiki böyle bir çalışma yapmışsınız ve iyi ki sizinle tanışmışız” diyor.  Fatma öğretmen de  “Gurur duydum. Ve sunuma katılan çoğu öğrencimde olumlu yöndeki değişimi gözümle görebiliyorum. Bu da beni umutlandırıyor” diyor.

Özen daha sonra son kitabı, Kitaplarımız, Kanatlarımız ‘ı velilere imzaladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.