Hoşgeldiniz  

Okul Müdürü Öğrencinin Harçlığına Haciz Koydurdu

admin | 29 Ağustos 2019 | Eğitim, İstanbul, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

1100 öğrencisi olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde yaşanan yeni bir skandalı gündeme getiren CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş’tan Bakan Selçuk’a çağrı.

CHP’li Yarkadaş, 1100 öğrencisi olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde yaşanan yeni bir skandalı gündeme getirerek Bakan Selçuk’a çağrı yaptı.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, adı sık sık skandallarla gündeme gelen Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener ile öğrenciler arasında yaşanan gerilimi aktardı.

Yarkadaş, “Okul Müdürü Necati Yener’i kim koruyor?” diye sordu.

SKANDALLAR BİTMİYOR

1-AKP tarafından “Proje Okul” kapsamına alınan Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin Müdürü Necati Yener, bu kez de öğrencilerinin banka hesaplarına / harçlıklarına haciz koydurdu. ‘Nasıl ve neden?’ diye soracaksınız; anlatayım… Önce 2018 yılının Ocak ayında yaşananları hatırlayalım.

2- Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’in 11 Ocak 2018’de bir sınıfa girerek öğrencilerine “Şerefsizler, soytarılar” diye hakaret ettiği iddia edilmiş, aileler ve öğrenciler de müdür hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. O dönem TBMM’de bu konuyu gündeme getirmiştim.

3- Müdür Necati Yener ise konunun üzerine gitmem üzerine, imajını düzeltebilmek amacıyla, okulun bahçesinde bir gün sonra “Sucuk Partisi” düzenledi. Ancak bu partiye kimse ilgi göstermedi. Sadece 15-16 öğrenci ile aileleri müdürün pişirdiği sucuklardan yedi.

4- Ki; o dönem yaptığım araştırma sonucu okula getirilen sucukların faturasının olmadığı ve “merdiven altı üretim” olduğunu da Tarım İl Müdürlüğü’nün raporuna dayanarak belgelemiştim. Zaten bu da daha sonra çeşitli şikayetlere konu oldu. Ama bunlara rağmen, bir el müdürü korudu.

5- MEB, sınıf basma, öğrencilere hakaret etme ve sucuk partisiyle gündeme gelen 1100 öğrencili okulun müdürü Yener’i şikayet eden 6 öğrencinin başvurusu üzerine soruşturma izni verdi. Öğrenciler, MEB raporunu da dosyaya ibraz ederek ceza ve tazminat davası açtı. Dava sonuçlandı.

6- Asliye Hukuk Mahkemesi, öğrencilerin davasını Yargıtay’ın bir kararına dayandırarak USÜLDEN reddetti. Okul Müdürü Necati Yener ise karar davacılara henüz tebliğ edilmeden, UYAP’tan aldığı ‘çıktı’ ile iki öğrencinin banka hesabına “haciz” koydurdu. Bankadaki 300 TL şu an bloke!

7- Diğer öğrenciler ise evlerine haciz memuru gelecek olmasının tedirginliğini yaşıyor. Çünkü Okul Müdürü Necati Yener, Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararına göre öğrencilerden 2500 TL talep ediyor. Öğrencisinin harçlığına haciz koydurtan müdür ise aynı okulda kalmaya devam ediyor.

8- CAL Müdürü Necati Yener, okulda 4. yılını doldurduğu için görev yerinin değişmesi gerekiyor. Ancak Yener belli ki görevde kalacağını biliyor. Bu yüzden, hiç kimseye sormadan, Okul Aile Birliği’nin Ekim’de yapılması gereken toplantısını 15 Eylül tarihine çekiyor.

9- Okul Aile Birliği’nde görev alan bazı ailelerin kurduğu stand ise bugün yine Müdür Yener tarafından kaldırılmak istendi. Yener, siyasi görüşlerini benimsemediği öğrenci velilerinin, kayıt için gelen aileler ile tanışmasını engellemeye çalışıyor.

10- CAL Müdürü Yener’in bu tavrı, okula laboratuvar kurdurmak isteyen bir aileye karşı gösterdiği ve yardım yapma isteğini geri çevirdiği de biliniyor. Anlatılanlara göre, ismi Müdür Necati Yener’in “Kara Defter”ine girenlerin okulda nefes alabilmesi bile mümkün değil…

11- Son 4 yılda bizzat kendisinin seçtiği ve çalışmayı tercih ettiği 95 öğretmen ile 14 müdür yardımcısının tayinlerini isteyerek okuldan ayrılması ve yukarıda özetlediğim gelişmeler 1100 öğrencinin nasıl sıkıntılı bir eğitim / öğretim sürecine sokulduğunu göstermiyor mu?

12- Peki o halde; bunca sorun ve sıkıntıya rağmen, #CAL Müdürü Necati Yener, hem de 4 yıllık görev süresini doldurmasına rağmen nasıl oluyor da yerinde kalabiliyor? Milli Eğitim Bakanı @ziyaselcuk’un 1100 öğrencinin kaderini değiştirecek hamleyi bir an önce yapması gerekiyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.