Hoşgeldiniz  

Öğüt’ten Belediye Meclis Üyelerinin Haklarına İyileştirme Teklifi

admin | 28 Eylül 2014 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

belediye meclisi_teklifBelediye Meclis üyelerinin huzur hakkının yükseltilmesi, aylık ödenek alabilmesi, sigorta, silah taşıyabilmesi ve yeşil pasaport haklarına sahip olmaları için teklif hazırlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Belediye Meclis üyelerinin talepleri üzerine; aldıkları huzur hakkının yükseltilmesi, aylık ödenek alabilmesi, sigorta kurumu ile ilişkilendirilmesi, görev yaptıkları alanların koşulları dolayısıyla silah taşıyabilmesi ve yeşil pasaport sahibi olabilmelerini sağlayacak yasal düzenlemeler içeren Kanun Teklifi hazırladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, belediye meclis üyelerinin aldığı huzur hakkının yükseltilmesi, aylık ödenek alabilmesi, sigorta kurumu ile ilişkilendirilmesi, görev yaptıkları alanlar dolayısıyla silah taşıyabilmesi ve yeşil pasaport sahibi olabilmesini sağlamak için; 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun ve 5682 Sayılı Pasaport Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına ilişkin “Kanun Teklifi” verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt meclis üyeleri haklarının iyileştirilmesi için verdiği kanun teklifinde şu ifadelerde bulundu:

Başkan ödeneği, encümen ödeneği ve huzur hakkı, olmak üzere 3 kısımdan oluşan Belediye başkanın mali hakları olduğunu ve personel kanunlarına tabi bir kadroya atanmaları halinde, belediye başkanlığında geçen sürelerin memuriyette geçmiş sayıldığını vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, seçilmiş başkan yardımcısının mali haklarının da 5393 sayılı Belediye Kanunu’nda belirlendiğinin altını çizdi.

Kadir Gökmen Öğüt hazırladığı kanun teklifinde, belde sakinlerinin mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulu, esasları kanunla belirtilen belediyelerde seçmenler tarafından ayrı oy kullanarak seçilen Belediye Meclis üyelerinin, Belediye Başkanlarına ve Başkan yardımcılarına verilen Sosyal güvenlik hakları gibi hakları bulunmadığını belirtti.

CHP’li Öğüt, meclis üyelerine sadece belediye kanununun 32. maddesinde belirtildiği gibi “Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39. madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenmekte olduğunu vurguladı.

“Belediye meclis üyeleri yaptıkları hizmet bakımından vatandaşların birçok talebiyle karşılaşmakta, yol ve iletişim masrafları ciddi şekilde yük olmaktadır. Bunun karşılığında, kanun gereği sadece huzur hakkı almaktadır” diyen CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt; Bu ücret ise çok yetersiz kalmakta ve vatandaşların taleplerini karşılama konusunda zorluklara neden olmaktadır. 6360 sayılı kanun sonucu en ücra köylerin ve mücavir alanların belediye meclis üyelerinin belediye hizmet alanlarına dönüşmesiyle köylerde hizmet etmelerinden dolayı silah taşıma ruhsatı mutlaka verilmelidir. Meclis üyelerine görev süreleri içinde kullanabilecekleri yeşil pasaport verilmelidir” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.