Hoşgeldiniz  

ÖĞÜT “SOL CEPHE KURMAK İÇİN ADAYIM”

admin | 25 Aralık 2015 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

kadirGokmen_ogut_il_adaylik_sozHafta sonu yapılacak olan CHP İstanbul 35. Olağan İl Kongresi’nde başkan adaylığını açıklayan Kadir Gökmen Öğüt başkanlık süresinde hiç bir yere aday olmayacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İl başkanlığında İstanbul İl Başkanlığı adaylığını açıklayan, Kadir Gökmen Öğüt bölge partisi olmayan CHP’nin laik demokratik cumhuriyeti savunma görevini vurgulayarak, emek örgütleri ile sol cephe kurmak için aday olduğunu kaydetti.

İL BAŞKANLIĞI SÜRESİNDE HİÇBİR YERE ADAY OLMAYACAĞIM

Toplumsal barışı İstanbul’dan başlatmak, diktatörlüğe direnmek, sokağın, öğrencinin ve engellinin adayı olduğunu kaydeden CHP İstanbul 35. Olağan İl Kongresi İstanbul İl Başkanı adayı Kadir Gökmen Öğüt, CHP’nin Türkiye’nin kimlik kartı olduğunu vurguladığı açıklamasında, İl Başkanlığı süresinde hiçbir yere aday olmayacağının sözünü verdi.

Emek örgütleri ile sol cephe kurmak için aday olduğunu söyleyen Kadir Gökmen Ögüt, adaylık açıklamasında; “Partimiz, herhangi bir bölgenin veya bir milletin partisi değil. Genciyle, kadınıyla birlikte mücadele eden bir partiyiz. AKP hükümetine karşı laik demokratik cumhuriyeti savunmamız en büyük görevimizdir. Suruç ve Ankara katliamlarında yüzlerce devrimci; demokrat, genç, kadın, çocuk demeden katledildi. Şehit cenazeleri ocakları söndürdü. Çevre katliamlarına karşı mücadele etmek için adayım. Emek örgütleri ile sol cephe kurmak için adayım” dedi.

CHP’LİYİM DİYEBİLECKEK ORGANİZMA YARATMAK İSTİYORUM

CHP İstanbul İl Başkanlığı adaylığı il ilgili açıklamalar yapan Kadir Gökmen Öğüt, Sosyal demokrat politikaları İstanbul’da ürettikleri zaman iktidar yolunun açık olduğunu vurguladığı açıklamasında;  “İstanbul’u kazanamazsak iktidar olmamız çok zor. CHP’ye gönül vermiş milyonlar var. Bizler onlara daha yakınlaşmalıyız. Beyaz yakalılar, üniversite öğrencileri, kadınlar, entellektüeller, işçiler ve toplumun her kesimi; patimize karşılıksız gönül vermiş durumda. Biz, onlarla organik ilişki kurmalıyız. Basını ve sosyal medyayı düzenli takip edenlerin büyük çoğunluğu CHP’li. Bunu da ele alacağız. Objektif basını ve trolsüz temiz sosyal medyayı oluşturacağız. Yıllardır sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile yakın ilişkim var. Gezi’yle, Taksim dayanışmasıyla, Acıbadem dayanışmasıyla, Validebağ dayanışmasıyla, Haydarpaşa dayanışmasıyla her gün, her dakika birlikte olduğum için; onlarla organik ilişkim var. Onlarla olan bu ilişkimi büyük bir aileye çevirmeye çalışıyorum. “Biz de varız” dedirtmeye çalışıyorum. Kesk ve Disk yönetimindeki gibi, bütün sendikalar ve oda yönetimindekiler gibi kendini CHP’li hisseden her bireyin, ‘ben CHP’liyim diyebileceği bir organizma yaratmak istiyorum” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.