Hoşgeldiniz  

ÖĞÜT ‘ÇYDD’YE YAPILANLAR, BAĞIŞ TOPLAYAN DİĞER VAKIFLARADA YAPILACAK MIDIR?’

admin | 30 Ocak 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

kadirÇYDD’ye cezayı, Başbakanın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bu kez de konuyu Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdi.

Recep Kenan/Ataşehir

ÇYDD’YE YAPILANLAR BAŞBAKAN’IN ANNESİNİN VEFATINDA BAĞIŞ TOPLAYAN VAKIFA DA YAPILACAK MIDIR?

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Ankara şubesine yapılan Maliye denetimi bir kez daha Meclis gündeminde. Daha önce Başbakanın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Kadir
Gökmen Öğüt, bu kez de konuyu Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdi.

Binlerce öğrenciye burs veren, onlarca yurt ve eğitim birimi kurarak bakanlık bünyesine katan derneğin, diğer birçok dernek gibi cenazelere gönderilen yapay çelenklerle bağış toplamasının hangi hukuki dayanaklarla ticari faaliyet sayıldığını soran Öğüt, aynı şekilde kesilen vergi cezalarını da gündeme getirdi.

“Bağışlar karşılığında herhangi bir hizmet verilmemekte ya da mal teslimi yapılmamaktayken, üstelik derneğin bu bağışları kabul edebileceğine ilişkin Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün onayı da varken, Maliye müfettişleri hangi gerekçeyle vergi cezası kesmişlerdir” diye soran CHP’li Öğüt, ÇYDD’ye yapılanın kin ve öfkenin neticesi olduğunu söyledi.

Öğüt ayrıca, “Aynı denetim Sayın Başbakanın annesi vefat ettiği zaman bağış toplayan İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfına da yapılacak mıdır?” diye sordu.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.