Hoşgeldiniz  

NİMETULLAH TOPU ‘ATAŞEHİR’İ CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ’

admin | 05 Kasım 2013 | Asker, Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Ekonomi, Gündem, Magazin, Siyaset


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

nimetullah topuAk Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Nimetullah Topu İlçe Başkanlığı’na başvuru sonrası yaptığımız ziyarette aracılığımızla önemli açıklamalar yaptı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Partisinin adaylık başvuru süresinin son günü, son dakikalarında İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Nimetullah Topu’yu kararı sonrası yeni çalışma ofisinde ziyaret ettik. Adaylık kararı ve başvurusu ile aday adaylığı sırası ve sonrasındaki çalışmalarını da içeren geniş bir açıklama yapan Nimetullah Topu, 5 yıldır çalıştığı bölgeyi tanıdığını bölge ile ilgili çalışmalarının hazır olduğunu, adaylığı onaylanırsa teşkilat ile uyumlu çalışarak seçimi kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Partisi, adaylık tercihini başka aday yönünde kullanırsa, hiçbir karşılık beklemeden Ak Parti’nin seçimi kazanması için çalışacağını söyleyen Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Nimetullah Topu, çalışma ofisinden Ataşehirlilere şu mesajları iletti:

NİMETULLAH TOPU ‘SON KARARI BAŞBAKANIMIZ VERECEK’

Ataşehir’in bu dönemde de Ak Partili olacağına inanıyoruz.  Partim aday göstersin ya da göstermesin, hiç önemi yok. Ataşehir’de seçimIMG_0404 gecesi saat 03.00’e kadar burada, görevimin başımdayım. Hangi görevde bulunduğumun da önemi yok. Ataşehir’in Ak Partili olması için çalışacağım. Samim bir şekilde bunu İl Başkanımıza da ifade ettim. Bizim için adayın X, Y, Z; kim olduğunun hiç önemi yok. Ama biz bir iddia ortaya koyduk. Biz teşkilatımızın, bize güvenen insanlarımızın bizimle ilgili olumlu teveccühlerini iddia olarak ortaya koyduk. Bende varım, bizde varız dedik. Partimiz değerlendirecek; kamuoyu anketleri, teşkilat temayüllerimiz, milletvekillerimizin görüşleri, il başkanımız, il yöneticilerimizin, Genel Merkez’de Genel Başkan yardımcılarımızın, MKYK üyelerinin görüşleri alınarak; Sayın Başbakanımızın önüne gelecektir. Son kararı da Sayın Başbakanımız verecektir.

ATAŞEHİR, BAŞBAKANIMIZIN EN İYİ TANIDIĞI İLÇELERDEN

Ataşehir Sayın Başbakanımızın en iyi tanıdığı ilçelerden bir tanesi.  5 yıllık dönem İçerisinde en çok ziyaret yaptığı ilçelerin başında geliyor Ataşehir.  Mimar Sinan Camii’nin temel atılışından bu güne kadar, belki on beş kez Ataşehir’i ziyaret etti. Yine birçok açılış, etkinlik ve üç büyük miting yaptık Ataşehir’de, Başbakanımızın katıldığı. Ataşehir’de 5 yıl içerisinde 3 büyük miting yaptık. Sonuncusu geçtiğimiz günlerde Kayışdağı’nda gerçekleşen mitingdir.

 

BAŞBAKANIMIZ ATAŞEHİR’İN POTANSİYELİNİN KULLANILMADIĞINI GÖRÜYOR

Başbakanımız Ataşehir’i çok istiyor. Sayın Başbakanımız Ataşehir’in gelişmeye çok açık olduğunu görüyor. Ancak mevcut yerel yönetim ile bunun olmadığını da görüyor. ‘Ataşehir’i çok istiyor, Ataşehir’i çok önemsiyor.’dan anlaşılması budur bence.  Başbakanımız Ataşehir’in potansiyelinin kullanılmadığını görüyor. Bu onun içini acıtıyor. Bizde aynı duygular içerisindeyiz.

DEMOKRASİLERDE ÇÖZÜM SANDIKTIR

Biz de Ataşehir’in nasıl bir ilçe olacağını, neler yapılması gerektiğini görüyoruz yerel yönetimin bu konuda başarısız olduğunu defalarca ifade ettik ve ediyoruz. Demokrasilerde sandıktır bunun çözümü. Ataşehir’deki yerel yönetimi 5 yıl boyunca eleştirdik. Yapılan yanlışları sürekli vurguladık. Ataşehir Belediye Meclisi’ndeki tek muhalefet partisinin Gurup Başkanı olarak görev yaptım. Gurubumuzla birlikte 5 yıl boyunca hukuki mücadeleler başlattık. 5 yıl boyunca kamuoyuna bir takım açıklamalarda bulunduk.   İşte şimdi bu açıklamalardan sonra; doğrusunu nasıl yapacağımızı inşallah önümüzdeki dönemde adaylık noktasındaki karar netleştiğinde ifade edeceğiz. Projelerimizle… Vaatlerimizle…

nimetullah topu_2

ATAŞEHİR’İN KRONİK SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Ama şunu çok açık ifade edeyim; Ataşehir’de Kronik sorunların çözüleceği bir dönem olacaktır.

Bu kronik sorunların en başında, imar ve mülkiyet sorunları gelir ki: işte Yenisahra, Barbaros, Aşık Veysel, Mustafa Kemal’in imar problemi. İçerenköy’deki sosyal donatı alanları, Yeniçamlıca’daki şuyulandırma problemleri. Bu sorunların çözümleri ile ilgili program elimizde hazır.  Seçimi kazandığımız gün itibarı ile startı vereceğiz. İmar sorunlarını, mülkiyet sorunlarını bir yıl içerisinde hepsini çözüm aşamasına getireceğimize inanıyorum.

Bölgemiz trafiğin git gide arttığı bir bölge. İki büyük metro projesi var Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Beyin sunduğu. Bu projelerin ayrıntılarını, güzergahını, hangi yıllarda tamamlanacağını açıklayacağız. Bir sonraki döneme kadar iki büyük metro aksının Ataşehir’den geçmesinin plan ve programlarını açıklayacağız.  Bir tanesi Kayışdağı’ndan diğeri de Yenisahra’dan geçecek metro hatları.

ATAŞEHİR’İN İHTİYACI PARKLARI VE YEŞİL ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ

Bölgemiz sürekli yeni binaların yapıldığı bir bölge. Sürekli gelişiyor. Gelişen Ataşehir’in ihtiyacı olan parkları ve yeşil alanları oluşturacağız. Park dediğimiz iki sokak arasında, içerisinde iki salıncak olan 100 metrekarelik bir alanı kast etmiyorum.  Park dediğimiz; ailecek içerisine girdiğinizde, şehrin keşmekeşinden uzaklaşacağınız, şehri unutacağınız, her şeyi ile orada üç – beş saat zaman geçireceğiniz büyük alandan bahsediyorum. Ataşehir’de bu alanlar mevcut. Büyük alanları bu iş için tahsis edeceğiz. Büyük yatırımlarla ortaya bir şeyler çıkartacağız.

ATAŞEHİR’İ CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ

Yurt dışından gelen bir turistin şu an itibari ile Yenisahra, Barbaros, İçerenköy’e gelme ihtimali yok. İstanbul’un farklı ilçelerine giden turistler, Ataşehir’in hiçbir noktasına gelmiyor. Bizim açıklayacağımız projeler; önümüzdeki dönemde yurtdışından gelenlerin, gelip görmek isteyeceği alanlar yapacağız Ataşehir’de. Ataşehir’i cazibe merkezi haline getireceğiz. Yanlış anlaşılmasın. Lüks konut yapmak, turistik yatırım yapmak değildir. Lüks konutların olduğu yerler turizm için cazibe merkezi değildir. Sadece bu insanların daha iyi şartlarda yaşamasını sağlar Ataşehir’de. Fiyatları da ona göre olur. Biz bütün Ataşehir’in cazibe merkezi olmasını hedefliyoruz.

ATAŞEHİRLİLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

nimetullah topu_1Kamuya ait büyük arsaları bölgemizin gelişmesi, bölgemizin değişmesi adına hazırlanacak projelerde değerlendireceğimizi ifade ediyoruz. İnşallah Ataşehir’de yeni bir dönemin sayfasını açacağız. Halkımızın desteğini, teveccühünü bekliyoruz. Herhangi bir siyasi parti ayrımımız yok. Bütün siyasi partilere sempatileri olan Ataşehirlilerin desteğini bekliyoruz.

Mevcut belediye ile ilgili eleştirilerimizi sıraladık. Ama bu eleştirilerimizde, araştırmalarımızda olumsuz giden her şeyi de halkımızla paylaşacağız. Bunu önümüzdeki günlerde yapacağımız basın açıklaması ile yapacağımız kamuoyuna duyuruyla halkımızla bilgi paylaşımını, muhalefet görevimizi yerine getireceğiz. Seçim gününe kadar muhalefet olduğumuzu unutmuyoruz, unutmayacağız.

YİNE SAHADAYIZ, YİNE SOKAKTAYIZ

Cuma günü itibarı ile son günün, son dakikasında böyle bir kararı verdim. Aday adaylığımızı açıkladık. Önümüzdeki günlerde bu noktada yeni açıklamalar yapacağız basın aracılığı ile. Çalışma ofisimizde Cumartesi itibarı ile ekip arkadaşlarımızla birlikte startımızı verdik. Aday adaylık sürecinde hep birlikte yine sahadayız, yine sokaktayız. Aday adaylığı sürecim, bizim için sokaktan uzaklaşma değil, bilakis; daha çok sokakta olma fırsatı verecektir. Karar alırken de seçim çalışmalarının bir an önce başlaması gerektiği düşüncesi ile bu kararı aldık.

Önümüzdeki sürecin güzel bir dönem olacağına inanıyoruz. Partimiz bizi aday olarak tercih ederse, seçimi almanın mücadelesini vereceğiz. Partimiz bir başka arkadaşımızı aday olarak tercih etmesi durumunda; o arkadaşımızın yanında olacağız, ona destek olacağız.  Her hangi bir makam görev talebimiz olmaksızın, sonuna kadar seçimi Ak Parti kazanması için elimizden geleni yapacağız. Ataşehir’in sosyal, kültürel tüm haritaları beynimize yüklenmiş durumda. Bunun faydasını her yerde görüyoruz. Kimin düğünü, hangi derneğin etkinliği var? Oralarda kim var? Bu beş yıllık çalışma dönemimizden edindiğimiz deneyimle biliyoruz bunları. Bu birikime sahibiz. Bu durumumuz çalışmalarımızı kolaylaştıracaktır. Alt yapı sıkıntımız yok.

BÖLGEYİ TANIYAN EKİBİMİZ VAR

Süreci de tek başımıza yönetebileceğimize inanıyoruz. Tabi ki ekibimiz var. Bu iş ekip işidir. Bölgeyi tanıyan, bölgeyi bilen bu işin profesyoneli diyebileceğimiz arkadaşlarımızdan oluşan bir ekibimiz var. Ekibimizle birlikte startımızı verdik. Bu günlerde mutfaktayız. İnşallah önümüzdeki günlerde mutfaktan dışarı çıkacağız. Halkımızın arasına karışacağız.

Sonhaber ve haberinasli.com, itvhaber.com, Ataşehirweb.com siteleri ile yerel basın sınırlarını aşan habercilikle sizleri kutluyor, teşekkür ediyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.