Hoşgeldiniz  

Mutfakta Lider İBB Ekibi Kadir Topbaşı’la

admin | 11 Şubat 2015 | Genel, İstanbul, Manşet A- A+

ibb_yemek13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Fuarında yerli ve yabancı aşçının katılımıyla yapılan gastronomi yarışmasında  14 madalya alan İBB ekibi Kadir Topbaş’ı ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi aşçıları, 13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Fuarında yerli ve yabancı çok sayıda aşçının katılımıyla yapılan gastronomi yarışmasında, 4 altın ve 10 gümüş madalya alarak damgasını vurdu.

TÜYAP Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarda her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı çok sayıda profesyonel aşçı ve aşçılık okullarının öğrencileri de katıldı.

Yarışmaya, 28 farklı ülkeden 300 yabancı şefin yanı sıra ülkemizden de 2 bin 500’ün üzerinde aşçı katıldı. Yarışmada İşçilik, lezzet ve sunumda rakiplerinin önüne geçen İBB Sosyal Tesisleri ve Lojistik Destek Merkezi aşçıları, 4 altın, 10 gümüş madalya alarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Yarışmada lezzet,  görsellik ve sunum dalarında Türk Mutfağı ön plana çıktı.

ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYA KAZANAN AŞÇILAR:

Florya Sosyal Tesisleri’nden Cemil Demirkol ve Dragos Tesisi’nden Rıza Şentürk “Orijinal Türk Yemeği”, Lojistik Destek Merkezi’nden Adem Dursun “Balık” ve Çamlıca Tesisleri’nden Abdullah Yılmaz  “Yılın Altın Türk Şefi” kategorilerinde altın madalya kazanan aşçılar oldu.

Lojistik Destek Merkezi’nden Mustafa Karadağ “Kuzu”, Florya Tesisleri’nden Önder Doğan, Kasımpaşa Tesisi’nden Cemil Yıldırım ve Lojistik Destek Merkezi’nden Elvan Yavuz “Balık”, Çamlıca Tesisleri’nden Salih Aydın “Modern Kuzine”, Sultanbeyli Tesisi’nden Hüsamettin Öngel “Orijinal Türk Yemeği”,  Avcılar Tesisi’nden İrfan İskenderoğlu “Asya ve Uzakdoğu Mutfağı”, Florya Tesisleri’nden Mehmet Ceneran “Restoran Tatlı Tabağı”, Küçükçekmece Tesisi’nden Raif Keserci ve Lojistik Destek Merkezi’nden Bilal Uzcan ise “Modern Türk Mutfağı” kategorilerinde gümüş madalya kazandı.

Başkan Topbaş, Şampiyon Aşçılarla Birlikte

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şampiyon aşçılarıyla bir araya geldi.

13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Fuarında yerli ve yabancı çok sayıda aşçının katılımıyla yapılan gastronomi yarışmasında, 4 altın ve 10 gümüş madalya alarak yarışmaya damgasını vuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aşçılarını Başkan Kadir Topbaş, Florya Sosyal Tesisleri’nde ağırladı.

Florya Tesisleri’nde bulunan Başkan Kadir Topbaş’ı çalışma ofisinde ziyaret eden şampiyon aşçılar Başkan Kadir Topbaş’la bir süre de sohbet etti. Başarılarından dolayı aşçıları ayrı ayrı tebrik eden Başkan Topbaş, “Dünyanın gıpta ile izlediği İstanbul’u siz de kendi becerilerinizle başarıyla temsil ettiniz. Sizlere şahsım ve İstanbullular adına teşekkür ediyorum” dedi.

ibb_yemek_asci

Sohbetin ardından Başkan Kadir Topbaş, şampiyon aşçılarla birlikte Florya Sosyal Tesisleri’ni gezdi. Restaurant’a şampiyonlarla birlikte giden Başkan Topbaş, vatandaşlarla sohbet etti. Florya Sosyal Tesisleri gezisinin ardından Başkan Topbaş, şampiyon aşçılarla ve aşçıların çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.