Hoşgeldiniz  

Murat Ülkü ‘Ataşehir, Kadın Futbolunda Marka’

admin | 17 Aralık 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Spor A- A+

 Ataşehir_belediyespor- (15)Murat Ülkü ‘Ataşehir, Kadın Futbolunda Marka’ 

Recep Kenan/Ataşehirweb.com
Kadın futbolunda Şampiyon olan Ataşehir Belediye Spor’un Genç Kız Takımı da Türkiye Genç Kızlar Futbol Şampiyonası’nda elemeleri geçerek ilk 8 takım arasına girmeyi başardı.
19 Yaş Altı Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası gurup elemelerinde oynadıkları üç maçı da alarak üst guruba yükseldiler.
Kadın Futbol Takımındaki bu başarının kahramanlarından biri, Ataşehir Kadın Futbol Takımının kurucularından olan ve kuruluşundan bu güne hocalığını yapan teknik ekip içinde görev alan Murat Ülkü.
2012 Genç Kız Futbol Şampiyonası sonrası Ataşehir Belediye Spor Futbol Takımı çalışmalarını yakından görmek için gittiğimizde Koordinatör olarak görevini sürdüren Murat Ülkü ve Teknik Direktör Muharrem Uzun ile teknik ekibin çalışmalarını izledik.
murat ülkü
 ‘Ataşehir kadın futbolunda bir marka’ diyen Murat Ülkü ile Ataşehir Belediye Spor’u ve kadın futbolunu konuştuk.
Gurubunda rakiplerini oynadıkları üç maçtada yenerek üst guruba çıkan Ataşehir Genç Kız takımının başarısını konuştuğumuz, Ataşehir Belediye Spor’un Koordinatörü Murat Ülkü şunları söyledi;” Aslında bu bizim yıldız takımımız. Federasyonun yaptığı değişiklikle 94 doğumlu üç oyuncu, 95, 96 ve 97 doğumlu futbolcuların katıldığı turnuva oldu. Bizde 94 doğumlu bir tek Büşra Ahlatçı var. Onun dışında bütün oyuncular 97 doğumlu. Çünkü 94, 95 ve 96 doğumlu olupta A takımına giremeyen oyuncular kendilerin geliştirsin diye başka takımlara veriyoruz.”
“97 doğumlu çocuklarımızdan oluşan takımla başarılı olduk. Çünkü Ataşehir Belediye Spor futbolda bir marka. Anne Babalar yetenekli çocuklarını önce bize getiriyorlar. Bu bizim için bir avantaj, çok yetenekli çocuklar geliyor. Ayrıca spor okullarımızdaki 50’nin üzerinde kız öğrencimiz içerisinde çok yetenekli oyuncularımız var.   97, 98, hatta 2002’lere kadar şu anda liglere hazırız. ”
“97 ağırlıklı diğer takımlardan küçük oyunculardan oluşan takımımız teknik becerileri yüksek olduğu için kendilerinden büyük, güçlü oyunculardan oluşan takımlar arasında başarılı oldu. A takımımızın oyuncusu Büşra Ahlatçı da güç kattı bize tabii. Üç takımı da yenerek üst guruba çıkma başarısını gösterdiler.”
“Üst gurupta ne olur diye sorarsanız; iyi oyunculardan oluşan takımlar kaldı ilk 8’e. Derince Belediyesi, Çamlıca ve Ereğli Belediyesi küçük yaş gurubu A takımı oyuncularına sahip. Bu takımlarla ilk üç mücadelesi vereceğimizi düşünüyorum. Takımımızın yaşının küçük olması burada aleyhimize olabilir. Bu takım önümüzdeki üç yılın Ataşehir Belediye spor A takımı olacak.”
Murat Ülkü Kadınlar 1. Liginde oynayan A takımı ile ilgili ve genel olarak Ataşehir Belediye spor kulübü ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti; “Ataşehir Belediye Başkanımızın bu kulübu kurmasını istediğinde, bizim amacımız Ataşehir’de spor olanakları kısıtlı Ataşehirlilere spor yapma imkanı sağlamak idi. Bir erkek futbol takımı kurup sportif başarı peşinde koşmayı hedeflemedik. Yeditepe Engelliler okulundaki sporcularla iş birliği yapıyoruz. Voleybol, basketbol, atletizim, bayan futbolu alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Bireysel sporlardan satranç, bilek güreşi, kik boks gibi alanlarda spor yapan arkadaşlara destek veriyoruz. Kıyafet konaklama ulaşım gibi masraflarını karşılıyoruz.”
“Bunları yaparken de, belediyenin hiçbir olanağını kullanmıyoruz. Tamamen kendi kaynaklarımızla karşılıyoruz. Kaynaklarımız da sponsorler tarafından sağlanıyor. Burada bizim en büyük destekçimiz Ağaoğlu.”
Ataşehir_belediyespor- (17)
“Set vermeden 5 maçından 5’de alan bir voleybol takımımız var. Bunlar da geleceğin takımı.”
“Kurumsallaşma çabasındayız Ataşehir spor Kulübü olarak. Bu güne kadar takımın başında sahaya çıkıyordum hoca olarak. Yapısal olarak büyüdüğümüz, faaliyet alanlarımızı genişlettiğimiz için, futbol A takımı ve alt yapıdan sorumlu koordinatörlük görevine getirildim. Bundan sonra yapısal olarak kurumsallaşmamızı tamamlamak için çalışacağız. Ataşehirlilerin kullanabileceği kendine ait tesis, bina, ve spor alanları kazandırmak için çalışıyoruz. Bundan sonra Ataşehir Belediye spor’un sportif başarısının yanı sıra kurumsal başarısı içinde çalışacağız. Bu mücadelede en büyük destekçimiz Belediye Başkanımız olacaktır.”

Muharrem Uzun  “Kadın Futbolu Benim İçin Değişik Bir Deneyim”
Marmara Üniversitesi Beden eğitim Bölümü mezunu olan, 18 yıllık öğretmenlik yapan ve profesyonel teknik direktör diploması sahibi Ataşehir Belediyespor Teknik Direktör Muharrem Uzun, Murat Hocanın işlerinin yoğunluğu dolayısı ile yardımcı olduğunu söylüyor.
Ataşehir_belediyespor- muharrem uzunBoluspor’da Teknik Direktörlük yapan ve 2008’de İnönü Stadı’nda final oynatıp Eskişehir’e kaybeden takımın hocası Muharrem Uzun. O maç alan Eskişehir Süper lige çıkmıştı.
“Benim içi değişik bir deneyim” diyen Ataşehir Belediyespor Teknik Direktör Muharrem Uzun; “Futbolun cinsiyeti olmaz, dili bir, antrenman yapmak ve aynı zamanda Ataşehirli kızlara yadımcı olmak için görevi kabul ettim” diye konuştu.
Pro teknik direktör diploması sahibi olduğunu söyleyen Ataşehir Belediyespor Teknik Direktör Muharrem Uzun, sözlerine şöyle devam etti; “Arkadaşlarımız var onların kulüplerle anlaşmalarını bekliyoruz. Olduğu zaman da başkan da izin verirse gideceğiz. Süper Ligde olacağız zaten zamanı gelince. Erkek futboluyla ilgilenen biri olarak kız futboluna ilgisizliğin yoğun olduğunu söyleyebilirim. Adı gibi değer verilmeyen bir lig. Kadınlar Ligi’nin canlanabilmesi için büyük takımların bu ligde olması lazım. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon gibi 4 büyük kulüpler kadın futbol takımlarını mutlaka kurmalıdırlar.”
“Süper ligdeki bütün takımların aynı rezerv lig gibi bayanlar ligi kurulması lazım. Milli takım kamp yapıyor uluslar arası müsabakalara çıkıyor. 2006’dan beri 2 galibiyeti var. En son İspanya ve Almanya’dan 10’ar tane gol yemişiz. Temel eğitim yok. Alt yapı yok. Türkiye’de futbol oynayan 200 bayan futbolcu var sadece. Bu koşullarda başarının gelmesi, ligin canlanması mümkün değil.”
“SBS imtahanları dolayısı ile çocuklarım sokakta oyun oynamaya zamanı kalmıyor. Çocukları spordan uzaklaştırıyorlar. Spordan uzaklaşan, çocukluk çağında çocukluğunu yaşayamayan sokakta oynayamayan, topla haşır neşir olmayan çocuklar  otomatik olarak apartmanlarda bilgisayar başlarında evden dışarı çıkmıyorlar. Sınavlarda başarılı olup iyi bir iş hesabı ile evden dışarı çıkmıyorlar. Sonuç olarak insanın tabiatına aykırı bir yaşam tarzı ortaya çıkıyor. Haliyle başarı istenildiği gibi gelmiyor. Bizde anne babayız. Bizde bu devletin, ülkenin sisteminden dolayı spor yaparken dikkatli oluyoruz. Sporun hayat garantisi yok diyoruz.”
“Bu sezon hedefimiz şampiyonluk. Ama geçmiş dönemlerdeki kadar kolay bir lig değil bu sezon. Başta Konak Takımı çok yatırım yapmış. Çok paralar harcayıp transferler yapmışlar. Yabancı statüsünde gelen futbolcular ligin en kaliteli oyuncularından. Ligin en iyi futbolcuları toplamışlar onlarda. Bunun dışında Lüleburgaz takımı iyi. Belki bir Ataşehir Belediyespor futbolcuları kadar kaliteli futbol oynamıyorlar ama avantajları şu; beraber idman yapabiliyorlar. Bizim Ataşehir Belediyespor ‘da en büyük sıkıntımız bu. Biz antrenman yapacak oyuncu bulamıyoruz. Birçok oyuncumuz başka illerde öğretmen, öğrenciler. Zaten bilgi, temel olarak çok gerideler. Daha önce bayan futbolu ile ilgilenen arkadaşlar bu konuda çok fazla bilgili olmadığı için öğretememişler. Çocuk duracağı yeri, alacağı yeri, nasıl savunma yapacağını, nasıl hücumum edeceğini, oyuna nasıl katılacağını bilmiyor. Bu da bizim için büyük bir engel oluyor. Lüleburgaz’ı onun için beğendim. Trabzon takımı aynı, ona göre futbolcular almışlar, kendi bölgesinin oyuncuları.“
“Bizim en büyük isteğimiz şampiyon olup şampiyonlar ligine gitmek. Başkana olan sözümüzü tutup Avrupa’da tur atlamak.”
Şimdiki Bayan Futbolcuların Durumu Daha İyi
2012 Genç Kızlar Şampiyonası elemelerinde Eskişehir Gurubunda mücadele etiklerini belirten Ataşehir Belediye Spor Bayan Futbol Takımı ve Genç Takımı Antrenörü Selma Öztaş, oynadıkları üç maçı da galip tamamlayarak üst guruba yükseldiklerini işaret ederek amaçlarının turnuvayı şampiyon olarak tamamlamak olduğunu söyledi.
Ataşehir_belediyespor- selma öztaşAntrenör Selma Öztaş sözlerine şöyle devam etti; 8 gurupta oynanan şampiyonanın Eskişehir Gurubu’ndaydık. Marmara Üniversitesi, İzmir Besem ve Konya İdman yurdu takımları ile mücadele ettik. Üç takımdan da üçer puan alarak, 9 puan ile gurubu lider olarak tamamladık. Final gurubunu oluşturan ilk sekiz arasına girdik. Şu an tarihi ve yeri belli olmayan final maçlarını; diğer guruplardan gelen güçlü takımların oluşturduğu, 8 takımlı final gurubunda, şampiyonluk mücadelesi vereceğiz.
Ataşehir Belediyespor Bayan Futbol A Takımımız bu sezon şu ana kadar oynadığı 5 maçı kayıpsız geçirdi. Şu ana kadar iyi gidiyor. Yenilgimiz yok, 5 galibiyetimiz var. Bu hafta oynayacağımız Trabzon İdman Ocağı bizim için zor bir rakip. O maçı da kazanacağımıza inanıyorum. Genç takımımızla da inşallah final gurubunda istediğimiz sonucu alırız.
Ben uzun zaman futbol oynadım. Şu an bayan futboluna bizim dönemimize göre daha fazla ilgi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle alt yapı gurubuna daha fazla ilgi var. Oyuncu yetiştirme şartları eskiye göre çok daha iyi. Sporcu bulma olanakları çok daha iyi. Okullara da yayıldı futbol. Birçok yerde okullar arası futbol turnuvaları düzenleniyor. Üst guruplarda milli oyuncu sayısının artması ve oyuncuların gelirlerindeki iyileşme aileler biraz daha hoş görülü davranmaya başladı eskiye göre.
Şimdiki bayan futbolcuların durumu eskiye göre çok daha iyi.
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.