Hoşgeldiniz  

MUAMMER HACIOĞLU ŞİİRLERLE ANILDI

admin | 12 Nisan 2017 | Genel, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

muammer_hacioglu-siir _odul (0)Şair Muammer Hacıoğlu ölümünün 25. yılında düzenlenen etkinlikte anılırken, adına bu yıl ilk kez düzenlenen şiir ödüllerinde dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Şair Muammer Hacıoğlu ölümünün 25. yılında bir etkinlikle anıldı. Hatay Restaurant’ta düzenlenen etkinlikte şair adına bu yıl ilk kez düzenlenen şiir ödüllerinde dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Vedat Akdamar ve Volkan Hacıoğlu’nun moderatörlüğündeki etkinlikte Tekin Gönenç, Müslim Çelik, Salih Aydemir ve Ertan Mısırlı yaptıkları konuşmalarda Muammer Hacıoğlu’nun şiir yaşamı üzerinde durdular.

Müslim Çelik, Muammer Hacıoğlu’nun yaşamıyla yazdıklarının örtüştüğüne dikkat çekerken Tekin Gönenç de “Değeri pek bilinmeyen iyi bir şairdi. Şiiri kadar insani özellikleri de dikkat çekiciydi” dedi.

Ayten Mutlu, Oğuz Özdem, Turgut Toygar, Volkan Hacıoğlu ve Vedat Akdamar’dan oluşan jüri tarafından 1. Muammer Hacıoğlu Şiir Ödülü birinciliğine değer görülen Mehmet Hameş ve Jüri Özel Ödülüne değer görülen Salih Mercanoğlu sağlık sorunları nedeniyle törene katılamadılar.

Mehmet Hameş’in ödülü Mehmet Demircioğlu’na, Salih Mercanoğlu’nun ödülü ise Nisa Leyla’ya verildi. Telefonla bağlantı yapılan her iki şair de duygularını paylaştı.

Etkinliğin son bölümünde ise törene katılanlar Muammer Hacıoğlu şiirlerini okudular.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.