Hoşgeldiniz  

MSKM’de Şenlik Coşkusu Çocuklar Mutlu Anneler Memnun

admin | 08 Şubat 2018 | Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Sömestr Şenliği 20 Ocak – 04 Şubat tarihleri arasında kültür merkezlerinde gerçekleştirildi.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen şenlik kapsamında Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Cemal Süreya Etkinlik Merkezi, Neşet Ertaş Kültürevi, Ferhatpaşa Gençlik Merkezi ve Düştepe Oyun Müzesi’nde binlerce çocuğun katıldığı 12 çocuk sineması gösteriminin yanı sıra 11 de atölye çalışması yapıldı. Ayrıca bu yıl 7.si gerçekleştirilen Ataşehir Belediyesi Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında da 10 çocuk oyunu 2’şer seans olarak sahnelendi.

MSKM’DE ŞENLİK COŞKUSU ÇOCUKLAR MUTLU ANNELER MEMNUN

Gerçekleştirilen etkinliklerde bütün biletler günler öncesinden tükenirken, çocukların mutluluğu ve annelerin de memnuniyetleri fark ediliyordu.

MSKM’de “Sevimli Emojiler”, “Garfield Geri Dönüyor”, “Tarzan” ve “Maşa ile Koca Ayı” adlı çocuk filmleri ile “Pinokyo Komedisi”, “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Müzikali”, “Çiftlikte Patırtı”, “Sermet Erkin İllüzyon Gösterisi” ile “Nino ile Maria İtalya’da” adlı tiyatroları toplam 4965 çocuğumuz izledi.

Rıfat Ilgaz Kitaplığı da bu dönemde özellikle çocukların ilgi merkezi oldu.

ÇOCUKLAR MUTLU, ANNELER MEMNUN

MSKM açıldığı günden itibaren gerçekleştirdiği etkinliklerle geniş bir kesime ulaşmayı başardı. Yetişkinler kadar çocuklar için hazırlanan etkinlikler de büyük beğeni topluyor.

Ümran Nur Yıldızlar 5 yaşındaki kızı Elif Nisa ile Maria Öztürk de 5 yaşındaki kızı Nezira ile her fırsatta soluğu MSKM’de alıyor.

Çok iyi arkadaş olan Elif Nisa ve Nezira hayatlarından memnunlar. Bulabildikleri her fırsatta Halit Akçatepe Sahnesi’ndeki yerlerini alıyorlar.

ANNELER ANLATIYOR…

Ümran Nur Yıldızlar: Kızım 5 yaşında. Her hafta mutlaka MSKM’ye geliyoruz. Kızımın, tiyatro izlemeye başladıktan sonra kendisine olan güveni arttı. Daha da çok sosyalleşti, yeni arkadaşlar edindi. Ataşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim.

Maria Öztürk: Kızım Nezira 5 yaşında. Tiyatroyu çok seviyor. MSKM’ye gelişimizin etkilerini çok net görüyorum. Kızım burada çok eğleniyor, mutlu oluyor. Ben de bu durumdan çok memnunum. Ataşehir Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ederim.

“TİYATROYU ÇOK SEVİYORUM”

Zeynep Ece Balsoy, MSKM’de sahnelenen çocuk oyunlarını hiç kaçırmıyor.

6 yaşındaki Zeynep Ece, Ataşehir Belediyesi 7. Çocuk Tiyatroları Festivali’nin ilk oyunu olan “Pinokyo Komedisi”ni de büyük bir keyifle izledi ve duygularını bizimle paylaştı: “Ana sınıfına gidiyorum. Her hafta tiyatroya geliyorum ve tiyatroyu çok seviyorum. Kültür merkezine her gelişimde de çok mutlu oluyorum.”

“TİYATRODA ÇOK EĞLENİYORUM

Nehir Ada, her hafta babası Tarık Selçuk ile birlikte geliyor MSKM’ye…

4 yaşındaki Nehir Ada, “Tiyatroya her hafta mutlaka geliyorum. Çok eğleniyorum, gülüyorum. Tiyatro günleri bir an önce gelsin istiyorum” diyor gülümseyerek.

Baba Tarık Selçuk da bu durumdan memnun… Tarık Bey ise, “Biz de tiyatro sevgisini ailemizden aldık. Kızım da tiyatroyu çok seviyor. Yeni şeyler öğreniyor, soru soruyor. Konuşmasını da olumlu etkiliyor. Ataşehir Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ederim” şeklinde konuşuyor.

GÖZDE’NİN TİYATRO SEVGİSİ

4 yaşındaki Gözde de sık sık tiyatroya gelen müdavimlerimizden…

Bugüne kadar geldiği oyunların adlarını da bir çırpıda sayan Gözde Ataşehir Belediyesi 7. Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında düzenlen hiçbir etkinliği de kaçırmadı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.