Hoşgeldiniz  

MKE İŞLEVSİZLEŞTİRİLİYOR MU?

admin | 10 Şubat 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

kadir_1Geçmişi 15.Yüzyıl Osmanlı dönemine kadar uzanan, güvenlik kuvvetlerinin mühimmat ihtiyacını karşılayan, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu işlevini yitiriyor mu?

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Geçmişi farklı unvan ve statüler altında 15.Yüzyıl Osmanlı dönemine kadar uzanan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu işlevini mi yitiriyor?

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun adım adım özelleştirilmeye çalışıldığı yönünde kamuoyunda çıkan haberleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihtiyacı olan mermileri bundan böyle MKE yerine yurtdışından alacağı iddialarının doğru olup olmadığını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

Kurumun asli amacının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve güvenlik güçlerinin silah ve mühimmat ihtiyacını karşılamak olduğunu belirten Öğüt, Suriye başta olmak üzere komşu coğrafyada yaşananların ülkemizi de tehdit ettiği dönemde yurt dışından mühimmat ithal etmenin ne derece güvenli olduğunu sorusunu da yöneltti.

Bakan Yılmaz’ın önergeye verdiği yanıt ise, kurum hakkında çıkan iddiaların doğru olduğunu gösterdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihtiyacı olan her türlü silah ve mühimmat ihtiyacını 2012 yılına kadar MKE’den doğrudan temin yöntemiyle karşıladığını söyleyen Bakan Yılmaz, 2012 yılı içinde açık ihale usulünün uygulandığını ve EGM’nin ihale sonucunda en ekonomik teklifi değerlendirdiğini söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.