Hoşgeldiniz  

Milli Boksör Busenaz Sürmeneli Dünya Şampiyonu

admin | 14 Ekim 2019 | Dünya, Manşet, Spor, Türkiye A- A+

Rusya’nın Ulan Ude kentinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 69 kiloda mücadele eden milli sporcu Busenaz Sürmeneli, Çinli rakibini yenerek altın madalya kazandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Rusya’nın Ulan Ude kentinde gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 21 yaşındaki milli sporcu Busenaz Sürmeneli, 69 kilo finalinde Çinli rakibi Liu Yang ile karşı karşıya geldi.

Üç rauntta da sergilediği üstün performansla rakibini mağlup eden milli sporcu, podyumun zirvesine çıkarak kariyerinde ilk büyükler dünya şampiyonluğunun sahibi oldu.

ŞAMPİYONADA BOKSÖRLERDEN 1 ALTIN VE 2 GÜMÜŞ MADALYA

69 kiloda mücadele eden Busenaz Sürmeneli Dünya Şampiyonu olurken, 81 kilo Elif Güneri ve51 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu Dünya ikincisi olarak gümüş madalya aldılar. Milli boksörlerimiz  Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nı 1 altın ve 2 gümüş madalya ile tamamladılar.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU 51 KİLODA GÜMÜŞ MADALYAYA ALDI

51 kiloda ringe çıkan milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu da 51 kilo finalinde Rus rakibi Liliya Aetbaeva’ya mağlup oldu ve gümüş madalyaya uzandı.

81 KİLODA ELİF GÜNERİ DÜNYA İKİNCİSİ

81 kilo final müsabakasında Elif Güneri, Rus rakibi Zenfira Magomedalieva mağlup olarak gümüş madalya kazandı ve Dünya İkincisi oldu.

BÜYÜK KADINLAR DÜNYA BOKS ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

3-13 Ekim 2019 tarihleri arasında Rusya’nın Ulan Ude kentinde düzenlenen Büyük Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası bugün oynanan final müsabakalarıyla sona erdi. Final müsabakalarında 3 sporcumuz ringe çıktı. 69 kiloda Busenaz Sürmeneli Dünya Şampiyonu oldu. Milli takımımız şampiyonayı 1 altın ve 2 gümüş olmak üzere toplamda 3 madalya ile tamamladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.