Hoşgeldiniz  

METEOROLOJİ’DEN UYARI ÜSTÜNE UYARI

admin | 12 Aralık 2016 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

kar_yagisi_geliyorMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda İstanbul’da Salı günü kar beklendiği, yurt genelinde soğuyacak havanın yağışlı geçeceği belirtiliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Pazartesi gününden itibaren yurt genelinde başlayan yağışların artarak devam edeceği Salı günü çok bulutlu geçecek. Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu kesimler ile zamanla kuzey ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra batı bölgelerde kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hafta ortasından itibaren ülkemiz genelinde soğuk havanın, kuzey ve doğu kesimlerde ise yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlarının devam edeceği tahmin ediliyor.

Soğuk havayla birlikte özellikle kuzey ve doğu kesimlerde beklenen yoğun kar yağışları ile kuzey iç ve batı kesimlerde etkili olması beklenen fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

İSTANBUL’UN YÜKSEKLERİNDE 5 CM KAR

Meteoroloji tarafından İstanbul için yapılan uyarıda; İstanbul’da Pazartesi günü yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın Salı günü öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekiliyor.

İÇ ANADOLU’DA YOĞUN KAR

İç Anadolu’nun doğusu (Kayseri, Sivas, Niğde), Doğu Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar, Amanos dağları ve Kahramanmaraş’ın kuzeyi) ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında (Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari) başlayacak kar yağışlarının; yarın (13.12.2016 Salı) akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 14.12.2016 Çarşamba günü akşam saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması ve yerde 10-20 cm yer yer 50 cm civarında taze kar örtüsü yapması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BATI KARADENİZ’İN İÇ KESİMLERİNDE KAR, KIYILARDA YAĞMURLA BAŞLAYACAK

Akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, yarın (13.12.2016 Salı) akşam saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede (Sakarya, Düzce, Bilecik, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Bursa’nın doğu ilçeleri) kuvvetli olarak 10–20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm) kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU AKDENİZ’DE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda fırtına sağnak ve kar yağışı ile birlikte soğuyan havaya bağlı olarak bölgesel olarak yaşanabilecek don olaylarına karşı vatandaşlar uyarılır-rken, Ulaşımda Aksamalar, Buzlanma, Don Olayı, Çatı Uçması ile ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.