Hoşgeldiniz  

METEOROLOJİ’DEN MARMARA İÇİN KAR UYARISI

admin | 28 Aralık 2016 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

karMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde Marmara’nın Güney ve Doğusu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiği ifade ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da bu gece saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın (Çarşamba) aralıklarla hafif olarak devam edeceği, yarın gece saatlerinden itibaren kentin iç ve rakımın 100 metre üzeri olan yerlerinde karla karışık yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yağışın il genelinde Perşembe akşam, Cuma ve Cumartesi günleri aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışları şeklinde etkili olması bekleniyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin iç ve yüksek kesimlerinde 5 – 10 cm kadar örtü yapabileceği bekleniyor.

Meteorolojinin yaptığı analizlere göre; Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir Bilecik’in aralarında olduğu Marmara’nın güney ve doğusu ile Bolu, Düzce, Karabük’ün aralarında olduğu Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde etkisini arttıracak yağışların şehir merkezlerinde bu gece genellikle yağmur ve karla karışık yağmur; yüksek rakımdaki ilçeler ile Bilecik, Bolu ve Karabük çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren il merkezlerinde de kar yağışına dönüşmesi ve 30.12.2016 Cuma günü sabah saatlerine kadar yer yer yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

ULAŞIMDAKİ AKSAMALARA TEDBİRLİ OLUNMALI

Yetkililer, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte zaman zaman tipi şeklinde etkisini devam ettirmesi beklenen yoğun kar yağışları nedeniyle meydana getirebileceği ulaşımdaki aksamalar ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olduğunu kaydediyor.

KUVVETLİ FIRTINAYA DİKKAT

Öte yandan, gece saatlerinden itibaren Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden esecek rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/s, hamlesi zaman zaman 100 km/saatin üzerinde) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKATLİ OLUNMALI

Yarın (29.12.2016 Perşembe) gece saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi beklenen kuvvetli fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde yarın (Perşembe) gece saatlerinden, 02.01.2017 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.