Hoşgeldiniz  

MERKEZ BANKASI’NIN BAŞKANI MURAT ÇETİNKAYA

admin | 11 Nisan 2016 | Ekonomi, Genel, Manşet, Türkiye A- A+

murat-cetinkaya-merkez-bankasiGörev süresi dolan Erdem Başçı’nın yerine, Merkez Bankası’nın başkanı, 2012’den beri başkan yardımcılığı görevini yürüten Murat Çetinkaya oldu. Murat Çetinkaya kimdir?

Recep Kenan/itvhaber.com

Merkez Bankası’nın yeni başkanı, 2012’den beri başkan yardımcılığı görevini yürüten Murat Çetinkaya. Merkez Bankası’nda yeni dönem başlıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Murat Çetinkaya’nın Merkez Bankası başkanlığına atanması için kararnamesinin imzaya açılması talimatını verdi.  Murat Çetinkaya, Türkiye’de ‘faizsiz bankacılığı’ en iyi bilen isimlerin başında geldiği ifade ediliyor.

2011 yılından bu yana Merkez Bankası’nın başkanlığını yapan Erdem Başçı, Merkez Bankası’nın faiz politikası nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet kanadının eleştirilerinin hedefi olmuştu.

19 Nisan’da görevi sona erecek olan Erdem Başçı’nın OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacağı iddia ediliyor.

KÖRFEZ BÖLGESİ İYİ TANIYOR

Körfez bölgesindeki finans çevrelerinde çok iyi tanınan isimlerden biri olan Murat Çetinkaya, Kuveyt Türk döneminde, bankanın Dubai’deki iştiraki olan Kuveyt Türk Dubai’yi kuran isim olarak anılıyor.

İLK SINAV YENİ FAİZ KARARI

Murat Çetinkaya görevi 19 Nisan Salı günü Erdem Başçı’dan devralacak. Devir teslimin hemen ardından 20 Nisan Salı Çarşamba günü ise Merkez Bankası yeni faiz kararını açıklayacak. Karar, Çetinkaya’nın ilk sınavı olacak.

MURAT ÇETİNKAYA KİMDİR?

1976 doğumlu Murat Çetinkaya Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başlayan Çetinkaya, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde bulundu. 2003 yılından itibaren kariyerine Türkiye Halk Bankasında devam eden Çetinkaya, Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve sonrasında Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Bu dönemde aralarında Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin de bulunduğu Bankanın çeşitli iştiraklerinde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev aldı. Çetinkaya 2008 yılından, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atandığı tarihe kadar, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Murat Çetinkaya, 29 Haziran 2012 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.