Hoşgeldiniz  

MEHDİ AKSU ‘EHLİ SÜNNET CAN KARDEŞİMİZ’

admin | 18 Ekim 2016 | Ataşehir, İstanbul, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

caferi_imam_huseyin_mehdi_aksu-1Cafer mezhebine mensup vatandaşlar Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında Aşura Günü kapsamında, Ataşehir, Kayışdağı İmam Hüseyin Camii’de bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da katledilmesinin 1377. yılı nedeniyle Ataşehir’de toplanan vatandaşlar, Hz. Hüseyin için ilahiler söyleyip gözyaşı döktüler.

caferi_imam_huseyin_mehdi_aksu-2

Aşura Matemi’nde Kayışdağı İmam Hüseyin Camii önünde toplanan siyahlar giymiş gençler, kadın ve erkeklerden oluşan Caferiler, mersiyeler eşliğinde ”Lebbeyk ya Hüseyin” nidaları ve gözyaşlarıyla sinelerini döverek, Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da katledilmesinin 1377. yılında şehitlerinin yasını tuttular.

Kayışdağı İmam Hüseyin Camii önünde düzenlenen Aşura Matemi törene Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan ve İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı M. Naim Yağcı, Ataşehir Belediye Meclis üyeleri Süleyman Karadağ ve İsmail Levent ile Caferi mezhebi mensubu vatandaşlar katıldı.

caferi_imam_huseyin_mehdi_aksu-3

“AŞURA” MATEM – YAS, “AŞURE” BAYRAM!

Aşura etkinliklerinin “Yas – Matem” niteliği taşıdığını söyleyen İmam Hüseyin Camii İmamı Mehdi Aksu, bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Aşura, 1374 yıldan bu tarafa Müslüman ümmeti arasında bir gurup Müslüman kardeşimiz bu güne bayram derken bu güne matem diyor. Bu yaman bir çelişki. Bu işin kaynağına indiğimiz zaman, Peygamberimizin böyle bir günde ağladığını görüyoruz. Güldüğünü bayram yaptığını görmüyoruz. Peygamberimizin yolunu gerçek anlamda sürdürenlerin bu gün bayram yaptıklarını görmüyoruz. Ağladıklarını görüyoruz. Bu güne “Aşura” dediklerini görüyoruz. “Aşure” yaptıklarını görmüyoruz.  Aşura, Hz. İmam Hüseyin efendimizin kendisini, kardeşlerini dine feda ederek; kendi kanı ile İslam dinini suladığı, Emevilerin bitirmeye çalıştığı İslam dinini yeniden yeşerttiği, yeniden hayat verdiği günün adıdır.  Bu sebepten dolayı bizler Hz. Hüseyin’in mirasını kıyamete kadar yaşatmaya ahdetmişiz. Ve bu gün bu topluluk o ahdini yenilemek için buraya toplandılar.”
caferi_imam_huseyin_mehdi_aksu-1

DARBECİLERE LANET, ŞEHİTLERE RAHMET

Aşura Matemi Töreninde konuşan İmam Hüseyin Camii İmamı Mehdi Aksu, 15 Temmuz’da “Darbeden çok, bir ihanet, katliam ve güzel ülkemizi bölme ve sonrasında emperyal odaklara sunma girişimi” olarak nitelediği kalkışmanın unsurlarını lanetleyerek, şehitleri rahmetle andıklarını dile getirdi.

MİLLETİN BİRLİĞİNE KASTEDENLERİ DAİMA KINADIK

Dini, milli değerlere sahip çıkarak, ilke ve ülke değerlerinden ödün vermeden mezhep bağnazlığı yapmadan Müslümanların ve ülkemizin birlik beraberliğini savundukların ifade eden Mehdi Aksu, “Bizler asla sağ gösterip sol vurmadık, Vatanımıza ihanet etmedik, Bayrağımızı çiğneyip yakmadık, Vatanımızın kutsal değerlerine sahip çıktık. Askere, polise uzanan elleri tel’in ettik. Milletin birliğine kastedenleri daima kınadık” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER VE DİN ÂLİMLERİ DUĞRU OLAN MİLLET DOĞRU OLUR

“İki zümreye çok dikkat edilmeli” diye konuşan Mehdi Aksu, bu iki zümrenin öneminin altını çizerek; “Bu iki zümre titizlikle seçilmelidir. Bunlar öğretmenler ve din âlimleridir. Bu iki zümre doğru olduğu millet, memleket doğru olur. Bu iki zümre yanlış oldu mu millet kısır döngülerden kurtulamaz ve memleketimiz zarar görür dedi.

EHLİ SÜNNET CAN-KARDEŞİMİZcaferi_imam_huseyin_mehdi_aksu-4

“Ehli sünnete can-kardeş” dediklerinin altını çizen Mehdi Aksu konuşmasında, “Bizler; İslam inançlarını bizler gibi şekillendirmeyen Ehli sünnete can-kardeş diyor, Sünni ulemanın, sünni kardeşlerimizin içerisinde Emevi kokusu saçanların Emevilerle aralarını açmalarını ve saflarını iyice belirlemelerini istiyoruz. Ancak bu da bilinmelidir ki, bizler her şeye rağmen Şia, Sünni, Alevi kardeşliğimizden asla ödün vermeyeceğimizi ve birileri gibi mezhep bağnazlığı yapmayacağımızı, son nefesimize kadar ülkemizin bölünmez bütünlüğünden yana olacağımızı, ülkemizin huzurunu hiç kimseye bozdurmayacağımızı, bulunduğumuz topluma merhamet, sevgi komşulara ise nefret gözü ile değil barış ve kardeşlik gözü ile bakacağımızı herkesin iyice bilmesini isteriz” ifadelerine yer verdi.

AYNI GEMİNİN YOLCULARIYIZ

Ülkemiz ve diğer İslam ülkeleri ile tüm dünyada kan ve gözyaşı yerine kardeşlik, sevgi ve huzurun hâkim olmasını dileyen İmam Hüseyin Camii İmamı Mehdi Aksu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; “Yurtta barış, birlik ve kardeşlik, cihanda barış ve dayanışma” ilkesine dikkat çekerek; “Biz bu ülkede sünnisi, Alevisi, Şiası, türkü, kürdü, lazı, çerkezi, abazası, azerisi ile aynı geminin yolcularıyız. Gemiye bir felaket bir fırtına yöneldiği zaman hepimizi tehdit eder ve cümlemiz zarara maruz kalırız. Onun için gelin canlar bir olalım iri olalım diri olalım ve birbirimizi sevelim. Çanakkale de yatanlara bakalım ibretler alalım.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.