Hoşgeldiniz  

Mecliste ‘Acıbadem’ Tartışması!

admin | 07 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

meclisAtaşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantıları cuma günü yapılan son oturumu ile tamamlandı. Toplantıya ‘Acıbadem Üniversitesi’ tartışması damga vurdu.

Recep Kenan/ itvhaber.com

Polis Teşkilatı’nın Kuruluş ve Dünya Avukatlar Günü kutlamaları ile başlayan Nisan ayının son oturumu, Avukatlar Günü kutlamalar ile ilgili konuşmaların siyaset içerdiği iddiası ile Ak Partil üyelerin Meclis Başkanvekili Semih Selimoğlu’na itiraz etmeleri üzerine, 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarını hatırlatan Selimoğlu; 8 Mart’ta Ak partili kadın üye Zehra Sağır Sevingen’in siyasi mesaj da içeren konuşmasını bütün üyelerle birlikte kendisinin de sözünü hiç kesmeden dinlediklerini hatırlatarak, bu günde Av. Vecihe Tunca’nın mesleği ile ilgili bu özel günde Meclis’e hitap etme isteğine saygı göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan CHP’li Av. Meclis Üyesi Vecihe Tunca kürsüden yaptığı konuşma ile Dünya Avukatlar günü ile ilgili kısa bir konuşma ile meclise hitap etti.

Gündemdeki maddeler görüşülürken, iç tüzük ve usül üzerine devam eden tartışmalar sırasında; CHP’li üye Zafer Nuhoğlu’nun yüksek sesle meclise hitap etmesi üzerine, Ak Partili üye Şengül Karslı “Meclise hitap usulü buysa bende bağırarak konuşuyorum o zaman diyerek.” yüksek sesle meclise hitap etmeye başladı.
Acıbadem Tartışmaları Meclis Oturumuna Damga vurdu!

Tartışmalara konu olan Acıbadem Üniversitesi’nin İçerenköy’deki, yapımı devam eden binasında, plan tadili talebinin komisyon tarafından meclise getirilmesi tartışmalara neden olarak oturuma damga vurdu.

Bağımsız üye Erol Dolu’nun yapımı tamamlanmak üzere olan binada plan tadilatını anlayamadığını ısrarla söyleyerek ilgililerden açıklama istedi.

Konu ile ilgili açıklama Meclis İmar Komisyonu Başkanı Ali Emrah Büyük’ten geldi. Plan notunda otopark olarak işlenen 1. Bodrum katının çekme mesafelerinde emsal dışı olarak konferans ve ameliyathane gibi amaçla iskana açılması ve kat yüksekliğinin artırılmasının plan notuna işlenmesi talebinin komisyonca uygun görülerek meclise getirildiğini ifade etti. Nihai kararın İBB Meclisince verileceğini söyleyen Büyük; “Biz burada 1 katta değişikliği tartışıyoruz. Büyükşehir Meclisi, 4 bodrum katın tadilatını plan notlarında değiştirerek kabul edecek beklide.”dedi.

Bağımsız üye Erol Dolu ve Ak Partili üye Şengül Karslı ile diğer bazı üyelerin itirazlarında ısrar etmeleri üzerine CHP’li üye Zafer Nuhoğlu; “Büyükşehir Meclisi’nde AKP’liler bodrum katların hepsinde değişikliği kabul edecekler. Bütün katları emsal dışı tutacaklar. Adım gibi biliyorum. Öyle olamazsa istifa ederim.”diyerek, söz alamdan yüksek sesle salona hitap etmesi üzerine tartışmalar tekrar alevlendi. Acıbadem Üniversitesinin devam eden inşaatında plan notu tadilatı talebinin komisyon tarafından meclise teklifi tartışmaları hararetle ve ısrarla devam ederken Başkanvekili Selimoğlu tarafından “yeterlilik önergesi verilsin” önerisi üzerine verilen yeterlilik önergesi kabul edince tartışmalar sona erdi. Gündemdeki maddelerin bazılarının komisyona geri çekilmesi bazılarının da kabul edilmesi ile gündemdeki görüşmeler tamamlanarak Mayıs ayında toplanmak üzere oturum kapatıldı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.