Hoşgeldiniz  

Meclisin Temmuz Toplantılarında Abdullah Der Tartışıldı

admin | 05 Temmuz 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Siyaset A- A+

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantıları CHP’li Üye Abdullah Der’in hakkında görülen bir dava nedeniyle habere konu olması sonrasında yaşanan tartışmalarla tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Abdullah Der’in kendisi ile ilgili bir dava nedeniyle yapılan haberler hakkında yaptığı açıklamanın yansımaları 3.ve Meclisin Temmuz ayı son toplantısına da yansıdı.

İLÇE BAŞKANI AV.AHMET ÖZCAN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Meclis toplantısı öncesi grup odasında Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Ahmet Özcan, ilçe yöneticileri ve meclis üyelerinin katılımı ile konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

ABDULLAH DER İÇİN SUÇ DUYURUSU YAPTIK

Toplantının açılışında gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, Ak Parti grubuna hakaret gerekçesi ile Abdullah Der için suç duyurusu yaptıklarını, kendilerine atılan iftiraların kabul edilemez olduğunu kaydederek, “Bu Meclisin saygınlığına gölge düşürecek şekilde açıklamalar yapılmasını dün de kınamıştık. Bu gün de kınıyoruz. Biz suçlamalarla ilgili isim vermesini istedik. İsim verilmezse müfteri ilan edeceğiz dedik.” dedi.

ŞAHSİ DAVANIN KURUM DAVASI GİBİ KARŞILANMASI HOŞ DEĞİL

Gündem dışı söz alarak konuşan CHP’li Meclis üyesi Sadi Özata, önceki Meclis toplantısında istenmeyen ifadelerinin ortaya atıldığını hatırlatarak; “Geçen Cuma gününden itibaren Türkiye’nin ulusal basını dahil olmak kaydı ile Ataşehir’de bulunan yerel basının da şahsi olan bir davanın bir kurumun davası gibi karşılanması hoş bir davranış değil. Ataşehir Belediyesi ile hiçbir alakası olmayan konu. Tamamen kişiyi şahsi bağlayan bir konu… Tabii ki arkadaşımız o ifadeyi söylememiş olsa idi. O arkadaşın da hâletiruhiyesini göz önünde bulundurmak gerekir. Türkiye bir hukuk devletidir. Karşı taraf da bu hakkını kullanacaktır. Bu konuyu daha fazla uzatmamak gerekir” dedi.

ADLİ SİCİL KAYITLARIMIZI ALDIK

Konunun yargıya intikal ettiğini kaydederek Sadi Özata’ya katıldığını kaydeden Mustafa Cevat Arzık, bu konuda kara verecek olanın meclis olmadığını vurgulayarak, “Dün söylenenler 37 meclis üyesi arkadaşımıza yönelmiş oluyor. Biz kendimizi biliyoruz. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde suç duyurusu bulunduktan sonra, Adli sicil kayıtlarımızı aldık” diye konuştu.

MECLİS TATİLE GİRDİ

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündemde yer alan 3 maddenin görüşülmesine geçildi.

Gündemde 1., 2. ve 3. Madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Oturumu yöneten Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ile ve 03,09.2018 Pazartesi günü Saat 17:00 toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.