Hoşgeldiniz  

Meclis Temmuz Toplantısından Sonra Tatile Girdi

admin | 06 Temmuz 2013 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

atasehir belediye meclisiAtaşehir Belediye Meclisi Temmuz ay toplantısının Cuma günü gerçekleşen bağışçı tartışmasının yaşandığı son birleşimi ile 2 Eylül 2013’de toplanmak üzere tatile girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Cuma günü gerçekleşen ve 1. Başkan vekili Semih Selimoğlu’nun yoklama ve bir önceki oturum tutanaklarını okutarak açışlını yaptığı son oturumda yine CHP’li üye Zafer Nuhoğlu ile Ak Partili üyeler arasında sataşmalar yaşandı.

Sonunda, “Değerli meclis üyelerini kastetmedim.”sözleri ile tartışmaları noktalandıran Nuhoğlu; Şengül Karslı ve diğer Ak Partili üyelerin itiraz ve tepkilerini çeken “Namussuzluk” ifadesinin, uygulama için kullanılmış bir ifade olduğunu, hiçbir kişi ve meclis üyesini kastederek söylenmediğini ifade etti.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Cuma günü yapılan oturumunun başında gündem dışı konuşmak için söz alan Bağımsız Üye Erol Dolu; Trafik Vakfı tarafından işgal edilen ve otopark olarak kullanılan alandan bölge halkının şikâyetçi olduğunu ve şikayetlerin giderek arttığını ifade etti. Mecliste bağımsız üye olarak bir odasının olmadığını, çalışmalarını meydanlarda yapmak zorunda kaldığını, kendisinin oda talebi olduğunu ve başkanlık tarafında bu konularda çözüm üretilmesini isteğini Meclis Başkanlığı’na iletti.

Yine gündem dışı aldıkları sözlerle CHP Gurup Sözcüsü İlhami Yılmaz ve Ak Parti Gurup Sözcüsü Mustafa Cevat Arzık yaklaşan Ramazan ayını ve meclis tatildeyken kutlanacak Ramazan Bayramı dolayısı ile Meclis Üyeleri ve Ataşehirlilere kutlama mesajlarını dile getirdiler.

Gündemin ilk üç maddesi, üzerinde gerçekleşen tartışmalar sonrasında yapılan oylamalarda oy birliği ile kabul edildi.
4. Maddede Örnek Mahallesi’ndeki Mustafa Saffet Kültür Evi bağışçısı üzerinde yapılan tartışmalar tansiyonu yükseltti.

Başlanırken belirlenen mali profilin üzerine çıkılınca bunu karşılamayacağını ifade ettiği belirtilen bağışçının haklı olduğunu belirten Meclis Gurup Başkanvekili Yılmaz ve diğer CHP’li üyeler; Projenin gecikme ve yapılan değişikliklerle büyümesi sonucunda yükselen maliyetine bağışçının karşı çıkmasının hakkı olduğunu söylediler.

Yaptığı sözleşmedeki taahhütleri ile bağışçının kendini bağladığını iddia eden Ak Partili üyeler ise yükümlülüklerini yerine getirmezse hukuki sonuçlarının olacağına dikkat çektiler.

Özellikle Bağımsız Üye Erol Dolu ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup üyeler Ak Partili üyelerin bu iddia ve “yargı tehdidi” diye nitelendirdikleri iddialar için “Bağış yapmak, bağışçı olmak suç gibi gösteriliyor. Kaldı ki bağış yapmak gönüllülük işidir.”dediler. Ataşehir halkının yararına yapılan işlerde daha dikkatli olunması gerektiğini belirttiler, aksi halde bu koşullarda bağışçı bulmanın mümkün olmayacağına dikkat çektiler.

Aldığı sözde “Ataşehir’de bir şeyler dönüyor.”diye konuşan Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık; bağışçıya kendilerinin de teşekkür ettiğini ancak yaptığı taahhüdünü de yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
6 ve 7 maddelerin de yapılan görüşme ve oylamalar sonrası kabulü sonrasında 8 – 9 ve 10’cu maddelerin sonra görüşülmek üzere gündemde kalması teklif edildi.

Yapılan itiraz sonrası alınan karar ile bu üç madde ayrı ayrı oylanarak sonra görüşülmek üzere gündemde kalması kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Semih Selimoğlu tatile giren meclis üyelerinin ve Ataşehirlilerin yaklaşan Ramazan ve Ramazan Bayramı’nı kutladığı mesajı ile birlikte 2,9,2013 günü toplanmak üzere oturumu kapattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.