Hoşgeldiniz  

Marmaray ve İstanbul-Ankara YHT Erken Açılıyor

admin | 28 Eylül 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Daha önce açılış tarihi 29 Ekim 2013 olarak açıklanan, Marmaray ve Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattının öne alınarak 30 Eylül 2013`te açılacağı bildirildi.

Marmaray ve İstanbul-Ankara YHT Erken Açılıyor

 

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT hattı ile Marmaray`ın tamamlanma tarihini 30 Eylül 2013`e çektiklerini bildirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımına devam edilen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı ile Marmaray Projelerinin 29 Ekim 2013 olan hedeflenen tamamlanma tarihini 30 Eylül 2013`e çektiklerini bildirdi.

Bakan Yıldırım, YHT hattı alt yapı çalışmalarının yürütüldüğü Osmaneli yerleşkesindeki şantiyede düzenlediği basın toplantısında, projenin en zor bölümünün Osmaneli`de olduğunu ifade etti.

Alt yapı ile üst yapının birbiriyle uyumlu ilerlemesinin, projenin zamanında tamamlanması bakımından hayati öneme sahip olduğunu belirten Bakan Yıldırım, “Projenin hedeflenen tamamlanma tarihi 29 Ekim 2013`tü. Bu tarihi 30 Eylül 2013`e çekmiş bulunuyoruz“ dedi. Yıldırım, koşullar gereği böyle bir planlama yapıldığını ve iş planının yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

20 Nisan 2013 olarak öngörülen tüm alt yapı işlerinin tamamlanmasının da 15 Mart 2013`e kadar bitirilmesinin hedeflendiğine dikkati çeken Bakan Yıldırım, şunları söyledi:
“Projeyi Ankara-İstanbul olarak ele aldığımızda 750`den fazla sanat yapısı var. Şu anda bu bölgede 2 bin kişi çalışıyor. 600 adet iş makinesi çalışıyor. Sadece buradaki makine parkının bedeli 200 milyon liranın üzerindedir. Bu da projenin ve yüklenicilerimizin projeye verdiği önemi, zamanında hatta biraz daha erken bitirilmesi için ne kadar büyük gayret gösterildiğini ortaya koyuyor.“

Bir gazetecinin sorusu üzerine Bakan Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT projesiyle eş güdümlü ilerleyen Marmaray projesini de 30 Eylül 2013`de tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Yıldırım, hem Ankara-İstanbul YHT hem de Marmaray projelerinin bir yılda tamamlanacak olmasını “çok iddialı bir süre“ diye niteleyerek, müteahhitlere güvendiklerini ve onların bu sürede projeleri tamamlayacağına inandıklarını ifade etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.