Hoşgeldiniz  

MALTEPE’DEKİ KARAYOLLARI ARAZİSİ MECLİS GÜNDEMİNDE

admin | 22 Haziran 2016 | Ataşehir CHP, Emlak, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

karayollari_maltepe_imarCHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada İstanbul Maltepe’de bulunan Karayolları arazisinin özelleştirilmesini gündeme getirdi.

Açıklamasında, “Maltepe’nin son yeşil alanı da yok ediliyor” diye Gamze Akkuş İlgezdi, Maltepe’deki Karayolları arazisinin imara açılmak istenmesine, semt sakinlerinin karşı çıkarak protesto etmelerine dikkat çekti.

İLGEZDİ: ÇINAR SAKİNLERİ, “DİREN ÇINAR” DİYEREK İSYAN EDİYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada İstanbul Maltepe’de bulunan Karayolları arazisinin özelleştirilmesini gündeme getirdi. İlgezdi, “Maltepe’nin son yeşil alanı da yok ediliyor” dedi.

ANKARA-(TBMM) Özelleştirme kapsamına alınarak TOKİ’ye devredilen ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ihaleyle imara açılan İstanbul Maltepe’deki Karayolları arazisi Meclis gündemine taşındı. Genel Kurul’da bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, Maltepe’nin tek yeşil alanı olarak kalan Karayolları arazisinin imara açılmasını protesto eden semt sakinlerinin hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlandıklarını söyledi.

DİREN ÇINAR

Çınar Mahallesi sakinlerinin, bir araya gelerek “DİREN ÇINAR” platformunu oluşturduğunu ve imara karşı mücadeleye başladığını kaydeden CHP’li İlgezdi, “Vatandaşlarımız Mahalle sınırları içerisinde kalan 132 dönümlük Karayolları arazisinin özelleştirilmesini protesto ediyorlar. Ellerinde kalan tek yeşil alanın imara açılmasına, “DİREN ÇINAR” diyerek isyan ediyorlar.” dedi.

ÖLÜME DAVETİYE

Çınar Mahallesi sakinlerinin, Karayolları arazisinin yeşil alan olarak değerlendirilmesini ve olası bir depremde güvenli toplanma alanı olarak kullanılmasını istediklerini anlatan CHP PM üyesi Gamze İlgezdi, “Bu alanın imara açılması; olası bir depremde binlerce insanın ölümüne davetiye çıkartmaktır. Maltepe’nin nefes aldığı önemli bir alanın yitirilmesine göz yummak; havanın, suyun ve yeşilin işgaline izin vermek demektir.” diye konuştu.

gamze_TBMM_konusma_6

CHP PM ÜYESİ, İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ

HALKA İADE EDİLSİN

“DİREN ÇINAR” platformunun ve mahalle sakinlerinin hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlandıklarını da belirten CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, söz konusu arazinin yeşil alan olarak korunarak halka iade edilmesini istedi.

İTİRAZLAR DİKKATE ALINMADI

Konuyla ilgili Meclis Başkanlığına bir soru önergesi de veren CHP’li İlgezdi, Emlak Konut GYO tarafından 21 Nisan 2016 tarihinde askıya çıkan imar planlarına yasal süresi içerisinde itiraz edildiğini ancak itiraz süresi dolmadan ihale tarihinin açıklandığını belirtti. Söz konusu itirazlara cevap verilmediğini anımsatan İhale sürecinde yaşanan hukuksuzluklara ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan bir soruşturma olup olmadığını sordu.

gamze_Akkus_ilgezdi_6

CHP PM ÜYESİ, İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ

DOLGU ALAN YETERLİYMİŞ

Karayolları arazisinin, olası bir depremde toplanma alanı olarak kullanılmak üzere kamuya devredilmesine ilişkin taleplerin göz ardı edildiğini ve plan dosyasında Maltepe sahilindeki dolgu alanın yeterli olduğuna ilişkin bir raporun plan dosyasında yer aldığına dikkati çeken İlgezdi, “dolgu alanları deprem anında güvenli midir?” diye sordu.

CHP PM üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1.İhale sürecinde hukuksuzluk yapıldığına ilişkin iddialarla ilgili Bakanlık bünyesinde başlatılan bir inceleme/soruşturma var mıdır?

2.Bilindiği üzere söz konusu arazinin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından re’sen onaylanmıştır. Bu planlara itiraz için yasal sürenin bitimi beklenmeden ihaleye çıkılmasının gerekçeleri nedir?

3.İtirazlara yönelik yasal süreyi beklemeden ihale tarihini açıklayanlar hakkında başlatılan idari/adli soruşturma var mıdır?

4.Mahalle halkı arazinin yeşil alan ve olası bir depremde toplanma yeri olarak değerlendirilmesini istemektedir. Buna karşın Plan dosyasında Maltepe sahilindeki dolgu alanın yeterli olduğu ifade edilmektedir.

-Dolgu alanları deprem esnasında güvenli midir?

-1999 Marmara Depreminde dolgu alanlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı nedir?

-Maltepe ilçesinde belirlenen güvenli toplanma alanları nerelerdir? Bu alanlar içerisinde Maltepe Sahilindeki dolgu alan mevcut mudur?

karayollari_

İSKANA AÇILARAK İHALEYE ÇIKAN KÜÇÜKYALI KARAYOLLARI ARAZİSİ

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.