Hoşgeldiniz  

MALTEPE’DE ‘KÜTÜPHANELER HAFTASI’  KUTLANDI

admin | 04 Nisan 2015 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Ferhat-ozen_maltepe_okuyanKültür Bakanlığı koordinasyonunda Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki Kütüphaneler Haftası kutlamasında öğrencilerden karşılaştırmalı kitap okumaları istendi.

“ Kutlanacak Bir Tablo Değil”

Kutlama etkinliğinde “Ekran bağımlılığı ve okuma alışkanlığı” konulu bir sunum gerçekleştiren Ferhat Özen: “ Türkiye’de kitaplar cami avlusuna bırakılmış yetimler gibidir.  Okullar, okumayı sevdiremiyor… Televizyonlar kitaplara karşı psikolojik savaş yürütüyor.  Kitabın TV’yle karşı karşıyalığı çok haksız, eşitsiz bir rekabet…” sözleri ile günümüzde toplumdaki okuma alışkanlığını değerlendiren Özen, “ Aslında bu kutlanacak bir tablo değildir “ dedi.

T.C. Kültür Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen program, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde yapıldı. Programın içeriğini Maltepe Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi hazırladı.

Programa, Maltepe Kaymakamı Necip ÇAKMAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik KAPTAN, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ferhat-ozen_maltepe_okuyan_kaymakam

MALTEPE İLÇE KAYMAKAM NECİP ÇAKMAK

Kaymakam ÇAKMAK “Başucunuzda Kitap Bulundurun”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın başında Maltepe Kaymakamı Necip ÇAKMAK bir selamlama konuşması yaptı. ÇAKMAK konuşmasında gençlerimize hitaben, kitap tavsiyelerinde bulunarak, kitap okumayı sevmelerini istedi. Gençlerimize, kitap okurken her fikre önem vermelerini isteyen ÇAKMAK, karşılaştırmalı kitap okumalarını söyledi. ÇAKMAK konuşmasının sonunda, “yatarken başucunuzda bir kitap bulundurun, inşallah yarınınız bugününüzden daha güzel olur” dedi.

Daha sonra programın ana konuğu Araştırmacı Yazar Ferhat ÖZEN’in sunumuna geçildi. ÖZEN öğrencilerle kitap sevgisi ile ilgili önemli anekdotlar paylaştı. Kültür Bakanlığının ana teması “Kültürlerarası Diyalog” konusuna da değinen ÖZEN, İslam ve Türk Dünyasının tarihimizde, kitaba verdiği önemi örneklere anlattı. Eğlenceli anlatım biçimi ile güzel anların yaşanmasını sağlayan ÖZEN gençlere hitaben, “Lütfen elektronik medya araçlarının esiri olmayın, okuma kültürünü yaygınlaştırmak için elinizden gelen her şeyi yapın” dedi. Bir bilgiye göre, erken çıkmak üzere gelen Kaymakam ÇAKMAK, Özen’in tek kişilik tiyatral gösterisi bitinceye kadar salonda kaldı.

Ferhat-ozen_maltepe_okuyan_imza

ARAŞTIRMACI YAZAR FERHAT ÖZEN

Program Araştırmacı Yazar Ferhat ÖZEN’in kitabını imzalaması ile sona erdi.

Ferhat-ozen_maltepe_okuyan_kaymakam_TSKM

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.