Hoşgeldiniz  

Malatyalılar Vekilleri Mevlüt Aslanoğlu’nu Unutmadı

admin | 17 Kasım 2014 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Atasehir_malatya_mevlutAtaşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD)’nin Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlediği Mevlüt Aslanoğlu’nu anma programının ardında aşure dağıtıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mevlüt Aslanoğlu’nu anma kapsamında Cumali Ünaldı’nın yönetiminde gerçekleştirilen panelin konuşmacıları; çözüm yönü güçlü bir kişiliği olan, yatırımcıya destek veren, yerinde duramayan, heyecanlı kimliği ile Malatya için yaptıklarını ve ortak anılarını anlatırken; Malatya Arapgir’de yapılan spor salonuna adının verildiği, Ataşehir’de de park yada kültür merkezine adının verileceğini vurguladılar.

Mevlüt Aslanoğlu’nu anma toplantısında Cumali Ünaldı’nın yönetiminde gerçekleştirilen panelin konuşmacıları; Adil Üstündağ (İş Adamı), Battal İlgezdi (Ataşehir Belediye Başkanı), Ömer Faruk Öz  (Ak Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri), Tavit Köletavitoğlu (İş Adamı), Vahap Munyar (Gazeteci- Yazar), Veli Ağbaba (CHP Malatya Milletvekili ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı) ve Yunus Akdaş (MİAD Genel Başkanı)

Atamad tarafından düzenlenen Mevlüt Aslanoğlu’nu anma gecesine; merhum Aslanoğlu’nun oğlu Erdem Aslanoğlu, CHP İstanbul Mlletvekili ve PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yöneticileri, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, STK ve siyasi parti temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Mevlüt Aslanoğlu’nu anma toplantısında panelistlerin ortak yönü merhum milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’yu yakından tanımamaları, yaşamında dostlukları, yakın ilişkileri olmaları…

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Başkanı Himmet Kaya’nın açış konuşması sonrasında yönetici Cumali Ünaldı’nın girişi ile başlayan panelde konuşmacılar; bir dönem Parlamentoda Malatya milletvekili olarak görev yaptıktan sonra, son genel seçimde CHP İstanbul milletvekili olarak tekrar görev yaparken hayatını kaybeden Mevlüt Aslanoğlu ile ilgili anlılarını paylaşıp; kişiliği ve çalışmalarından örnekler verdiler.

“Malatya için ne yapabiliriz?”

Ataşehir’e taşınınca ilk tanıdıkları arasında ATAMAD Başkanı Himmet Kaya olduğunu belirten Cumali Ünaldı, birlikte “Malatya için ne yapabiliriz?”i düşünmeye başladıklarını söyledi. Farklı görüşlerde olunsa da Malatya söz konusu olunca birlik sağlandığını söyleyen Ünaldı, dünyanın soluk almaya ihtiyacı olduğunu söyledikten sonra, mecliste kaysı ile ilgili bir çalışma sırasında Aslanoğlu ile işbirliği örneğini vererek; kayısı sigortası için doğru zamanı birlikte belirlediklerini söyledi.

“Heyecanlı bir çözüm adamıydı”

“Heyecanlı bir çözüm adamı” olarak nitelediği Mevlüt Aslanoğlu’nun yatırımlar konusunda desteğinin altını çizen Adil Üstündağ, yatırımlar konusunda verdiği desteklerden örnekler verdi.

“Yerinde Duramayan İyi Bir İletişimciydi”

Yerinde duramayan iyi bir iletişimci olduğunun dile getirildiği, bankacılık yanının güçlü olduğunun ifade edildiği Mevlüt Aslanoğlu’nun bankacılık ve milletvekilliği sırasındaki çalışmalarından ve çözüm üreten kişiliğinden örneklerin verdiği konuşmacılar, bankacılığı sırasında bir konuda ürettiği çözüm sonrasında ödül aldığını da vurguladılar. Konuşmacılar, Mevlüt Aslanoğlu’nu konuşurken aslında Malatyalıları konuştuklarının altını çizdiler.

“Park Yada Kültür Merkezine Adını Vereceğiz”

Mevlüt Aslanoğlu ile ilgili anılarını dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise; Ataşehir’de bir parka yada yeni yapılan kültür merkezlerinden bir tanesine “Mevlüt Aslanoğlu”nun adının verileceğini söylediği sırada salondan güçlü alkış aldı.

Milyon dolarlar yerine güzel sözler bırakan Mevlüt Aslanoğlu’nun oğlu olmaktan onur duyduğunu söyleyen Erdem Aslanoğlu’nun konuşmasından sonra katılımcılara verilen plaket ve çiçekler sonrasında anma etkinliği Aşure dağıtımı ile sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.