Hoşgeldiniz  

Malatyalılar Ataşehir’de ATAMAD’ın Merkezini Açtı

admin | 21 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

atamedAtaşehir’de yaşayan Malatyalıların, dayanışma ve kültürlerini yaşatmak amacı ile kurdukları Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin Küçükbakkalköy’deki merkezi Adnan Keskin’in katılımı ile açıldı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehirde yaşayan Malatyalıları çatısında toplayarak dayanışmalarını sağlayacak olan Ataşehir Malatyalılar Derneği(ATAMAD)’nin Küçükbakkalköy’deki merkezi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in katıldığı, ünlü sanatçılar Selahattin Alpay ve Bedri Ayseli’nin konserleri ile açıldı.

Kuruluşu tamamlanan Himmet Kaya başkanlığındaki Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) 20 Nisan Cumartesi günü saat 13.30’da başlayan açılış törenine CHP Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ataşehir belediye Başkanı Battal İlgezdi eşi gamze Akkuş İlgezdi, Malatya Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Ataşehir Belediye meclis 1. Başkanvekili Semih Selimoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, İnci Beşpınar, İsmail Kabakçı, İlhami Yılmaz, Ak Parti Ataşehir ilçe Başkanı Nimetullah Topu, CHP Ataşehir İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Çelik, Ataşehir Belediye meclis Üyeleri Muammer Ayvalı, Tarkan Akan Buztaş, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum temsilcileri, Ataşehirliler ve çok sayıda Malatyalı katıldı.
Yörenin folklorundan örneklerin sergilendiği halk oyunu ve davul – zurna ekibi ile başlayan Ataşehir Malatyalılar Derneği açılışı, sanatçı Semra Aslan’ın konseri ile devam etti.

Son zamanlarda sıkça oraya çıkan çanta dernekleri yüzünden güçleşen örgütlenmeyi hedefleri olan, Ataşehir’de yaşayan Malatyalıları bir çatı altında toplayarak, birlik ve beraberlik içinde kültürlerini yaşatmayı amaçladıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı (ATAMAD) Himmet Kaya; 20 bin Malatyalının yaşadığı Ataşehir’de dernekleşmeyi tamamladıklarını, bu çalışmalar ve ürettikleri projeler ile diğer derneklere örnek olacaklarını söyledi.

Ataşehir’de yapılacak çalışmaların, yalnız Ataşehir’deki Malatyalılara değil Malatya’ya, bütün Malatyalılara güç vereceğini söyleyen Himmet Kaya; bir avuç Malatyalı olarak yola çıktıklarını, her geçen gün daha çok büyüdüklerini ifade erek; Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin Ataşehir’e ve Malatyalılara hayırlı olmasını diledi.

Bir gazetede İstanbul’da 3 sırada Malatyalıların olduğunu okuduğunu hatırlatan Malatya Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu; Malatyalıların dernek çatısı altında birleşmek için bir araya geldiklerini gördüğünü, birliği yaratanlara Malatya’dan getirdiği selamlar getirdiğini söyledi.

Yaptığı konuşmada Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD)’nin Ataşehir’e hayırlı olmasını dileyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; derneklerin iş seçimlerde aday çıkarmak ve siyaset yapmak olmadığını, bölgelerinin geleneklerini, göreneklerini, kültürünü ve anlayışlarını yaşatmak olması gerektiğini vurguladı.

Bir araya gelen birkaç köy derneğinin siyaset yapmaya başladığına dikkat çeken Başkan İlgezdi; dernekler siyaset yaparsa amacından sapmış olacağını iddia etti. Bu kapsamda dernek çalışması yapan arkadaşlarından isteğinin derneğe siyaset sokmamaları olduğunu ifade eden İlgezdi; seçim günü sandıkta herkes kararını kendisi vermesi gerektiğini vurgulayarak, buna saygı duyulması gerektiğini, derneklere siyaset girerse başarısız olunacağını belirtti.

Kendisinin Malatyalı olduğunu, ancak önce Ataşehirli olduğunu söyleyen Battal İlgezdi, Ataşehirli olan herkese aynı gözle baktığını iddia erek; anlayışlarında dil, din, ırk ayrımı olmadığını; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi suni ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet verdiklerini herkese aynı mesafede durduklarını söyledi.

Arkadaşlarının gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatmayı amaçladıklarını belirten İlgezdi Ataşehir’deki bütün derneklere eşit mesafede olduklarını, bütün derneklere destek verdiklerini ve destek vermeye devam edeceklerini Erzurumlularla, Sinoplularla, Kastamonulularla daha dün beraber olduklarını söyleyip;”Bölgede yaşayan herkesle beraber olmaya devam edeceğim. Hiç kimse benim kimliğim üzerinden Ataşehir’de siyaset yapmasın. Geldiğim memleketten, kimliğimden asla utanmam. Ben nasıl böyle davranıyorsam, inanıyorum ki; bütün hemşerilerimin de aynı şekilde davranmasını istiyorum.”diye konuştuktan sonra, derneğin Ataşehir’e hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların devamında, sanatçılar ve katısı olanlara verilen plaket sonrası kesilen kurdele ile gerçekleştirilen açılış ile birlikte, THM’nin sevilen sanatçıları Selahattin Alpay ve Bedri Ayseli konseri ve yörenin “Etli Pilav” ikramı ile programa devam edildi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.