Hoşgeldiniz  

Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi CHP 97. Yaşını Ataşehir’de Kutladı

admin | 11 Eylül 2020 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul A- A+

Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünde 97. yaşı, CHP Ataşehir İlçe yönetiminin katılımı ile pandemi koşullarında kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Dünya siyasi tarihinde en eski partiler arasındaki yerini koruyarak ülkemizi temsil eden Kurtuluş mücadelesi vererek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna imza atan kadroların kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül olan kuruluş yıl dönümünde 97. Yaşını pandemi koşullarında kutluyor.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe yöneticilerinden oluşan bir grup kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi 97 kuruluş yıl dönümünde kurucuları Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarak Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sundular.

PARTİMİZİN ÇELENGİNİ ATA’MIZIN HUZURUNA TAKDİM ETTİK

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, “Cumhuriyet Halk Partimiz 97. Yaşında! Genel Merkezimizin Pandemi Koşulları Sebebiyle Kısıtlı Katılımla Yapılmasını Öngördüğü Resmî Törenimizde Partimizin Çelengini Ata’mızın Huzuruna Takdim Ettik! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!” ifadeleri yer aldı.

CUMHURİYET MEYDANI’NDAKİ ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDULAR

Partimizin 97’inci kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyet Parkında İlçe Başkanı Celal Yalçın, İl Yöneticisi Serpil Beşok, ilçe yöneticileri, Başkan Seval Düzenli ve kadın kolu yönetimi ile Erdi Açıkgül ve gençlik kolu yöneticileri, önceki dönem ilçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın katıldığı törenle CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın Atatürk Anıtına çelenk sundu.

MÜDAFAA-İ HUKUK CEMİYETİ, KUVAYI MİLLİYE AZMİNİ, YÜREĞİMİZDE TAŞIYORUZ

“Temelini 4 Eylül 1919 Sivas kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923 de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız.” İfadeleri ile Atatürk Anıtına çelenk sunumu sonrası konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizim karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’nci kuruluş yıl dönümünü yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, hiç bir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile 2’inci Yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.” Dedi.

MÜCADELEMİZ, HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLANA DEK SÜRECEK

“Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.” İfadeleri ile kararlılıklarını dile getiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; “Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.