Hoşgeldiniz  

KULELİ ASKERİ LİSESİ 4 YIL ÖNCE ‘SATILDI’ MI?

admin | 02 Ağustos 2016 | Asker, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

kuleli-askeri-lisesi-Kapatılarak şehir dışına çıkartılacak kışlaların arazilerinin imara açılacağı kaygısını dile getiren CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi sordu: “Kuleli Askeri Lisesi 4 yıl önce satıldı mı?”

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Milletvekili PM Üyesi ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi,  İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı birliklere ait kışlaların kapatılarak şehir dışına taşınmasıyla ilgili yapılan çalışma ile bu alanların imara açılacağı kaygısına dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı CHP İstanbul Milletvekili PM Üyesi ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, şehir dışına taşına taşınacak olan kışlaların toplanma merkezi ve park olarak kullanılabileceğinin altını çizerek, bu alanların nasıl kullanılacağını sordu.

Gamze Akkuş İlgezdi önergesinde; “15 Temmuz’da yaşanan askeri kalkışmanın ardından İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı birliklere ait kışlaların kapatılarak şehir dışına taşınması hususunda bir çalışma yapılacağı açıklanmıştır. Özellikle deprem gibi son derece ölümcül bir tehlike ile karşı karşıya olan İstanbul’da toplanma merkezi ve park olarak kullanılabilecek bu arazilerin, konut sektöründe değerlendirilmek üzere imara açılacağı kaygısı yaygındır” ifadelerine yer verdi.

CHP İstanbul Milletvekili PM Üyesi ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi,  bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlamak üzere şu soruları yöneltti;

1-) 15 Temmuz askeri kalkışmasının ardından Türkiye genelinde hangi illerde, hangi kışlalar kapatılacaktır?

2-) Kapatılacak her bir kışlanın;

a-) Yüzölçümü nedir?

b-) sahip olduğu yeşil alan kaç hektardır?

c-) Ayrı ayrı devir bedeli kaç lira olarak belirlenmiştir?

d-) Bedelsiz olarak devredilecek kışlalar hangileridir?

3-) 2002-2016 tarihleri arasında askeri bölge vasfını yitirerek;

a-) TOKİ’ye devredilen kışla, tesis ve arazi sayısı nedir?

b-) Bu kışlaların, arazilerin ve tesislerin şehirlere göre dağılımı nedir?

4-) 2002 – 2016 yılları arasında askeri bölge vasfını yitirdiği için TOKİ’ye devredilen arazilerden elde edilen gelir nedir?

5-) 20012 – 2016 yıllarında askeri bölge vasfını yitirdiği için TOKİ’ye devredilen ve TOKİ tarafından;

a-) Gayrı Menkul Yatırım Ortaklığı olarak değerlendirilen araziler hangileridir? Bu arazilerden ne kadar gelir elde edilmiştir?

b-) Hasılat Paylaşımı üzerinden değerlendirilen araziler hangileridir? Bu arazilerden ne kadar gelir elde edilmiştir?

6-) Askeri bölge vasfını yitirmiş kışla, tesis ya da arazilerden hangileri bedelsiz olarak yerel yönetimlere devredilmiştir?

7-) Kuleli Askeri Lisesi’nin bulunduğu arazi ve binanın 4 yıl önce, 2012 yılında Suudi Arabistan kraliyet ailesine satıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa satış için ödenen para nedir? Söz konusu para hangi kalemlere harcanmıştır?

😎 Kapatılan askeri okullar ile harp akademilerine ait taşınmazların ve arazilerin akıbeti ne olacaktır? Heybeliada Deniz Lisesinin otel yapılacağı iddiaları doğru mudur?

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

KULELİ ASKERİ LİSESİ 4 YIL ÖNCE ‘SATILDI’ MI? için yorum yok

  1. mmmmmmmmm dedi ki:

    saçmalamış

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.