Hoşgeldiniz  

Klasik Müzik festivali, Gençlik Senfoni Orkestrası İle Başlıyor

admin | 03 Ocak 2020 | İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet, Türkiye A- A+

Ataşehir Belediyesi tarafından “Ataşehir Belediyesi Uluslararası Klasik Müzik Festivali” Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nın sanatseverlerle buluşacağı açılışla başlıyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası Ataşehir Belediyesi Klasik Müzik Festivali’nde klasik müziğin birbirinden eşsiz eserleri müzikseverler için seslendirilecek.

Ataşehir Belediyesi “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” Projesi kapsamında, mahallelerde bulunan merkezlerimizde müzik eğitimi alan yetenekli çocukların ve gençlerin kültürel, sanatsal ihtiyaçlarını karşılamak, kendilerini ifade etmelerine ve geliştirmelerine imkân sunmak amacıyla Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nı kurdu.

Orkestramız her sene yapılan seçmelerle hem müzikal niteliğini hem de genç müzisyen sayısını arttırıyor. Senfoni Orkestramızın repertuarı geleneksel müziğimizden dünya halklarının müziklerine, klasik müzikten popüler müziklere varıncaya kadar geniş bir müzik dağarcığı barındırıyor.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası “Halkın kültür ve sanat hakkının karşılanması kamusal bir zorunluluktur” düşüncesinden hareketle öncelikli olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin, ardından da dolaylı olarak bütün yaş gruplarının estetik beğeni ve becerisini geliştirmeyi amaçlıyor.

Barok Müzik Seçkileri

Georg Philipp Teleman Viyola ve Yaylılar için Konçerto TWV 51:G9

Tomaso Albinoni 2 Obua ve Yaylılar için Konçerto Op.7 No.8

Heinrich Ignaz Franz von Biber Yaylılar için Battalia Süiti

Ücretsiz biletleri MSKM’den okunmuş kitap karşılığında temin edilebilirsiniz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.