Hoşgeldiniz  

Kısa Film Yarışmasında Birinciler Seçiliyor

admin | 04 Haziran 2015 | Ataşehir, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

kisa_filmAtaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlediği “3. Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması”nda birinciler belli oluyor.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve artık geleneksel hale gelen yarışma kapsamında bu yıl toplam 35.000 TL ödül dağıtılacak.

Yarışmaya katılan filmler 04 Haziran’a kadar her gün saat 20:30’da Nazım Hikmet Parkı’nda Ataşehirlilerle buluşacak.

Daha sonra 05 Haziran Cuma günü Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenecek ödül töreninde, yarışmada dereceye girenler ödüllerine kavuşacaklar.

Bu yıl 3.’sünü düzenlenen Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Profesyonel kategoride; En İyi 1. Filme 10.000 TL, En İyi 2. Filme 7.000 TL, En İyi 3. Filme 5.000 TL ve Jüri Özel Ödülü olarak 2.000 TL para ödülü verilecek.

Amatör Kategoride ise;  En İyi 1. Filme 5.000 TL, En İyi 2. Filme 3.000 TL, En İyi 3. Filme 2.000 TL ve Jüri Özel Ödülü olarak 1.000 TL para ödülü verilecek.

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin hızla yaşandığı günümüzde; çevre bilincini arttırarak, ilerleyen yıllarda daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevreye kavuşma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, “Ataşehir Ulusal Kısa Film Yarışması” ile Ataşehirlilerin yaşadıkları çevreye daha duyarlı olmalarına katkıda bulunuyor.

Çevreci ismiyle, Geri Dönüşmez Filmlerin yarıştığı yarışmayla; küresel iklim değişikliğine, nesli tükenmekte olan canlılara, geri dönüşümün önemine, hızla yok olan ormanlara, termik ve hidroelektrik santrallerin doğal yaşama etkilerine ve dünyamızı tehdit eden diğer çevre sorunlarına dikkat çekilecek.

Çevre konulu kısa filmlerin yarıştığı ve Geri Dönüşmez Filmler ismiyle anılan yarışma kapsamında amatör katılımcılar için önce Kısa Film Atölyesi ismiyle atölye çalışmaları hazırlandı. Atölye süresince katılımcılar tarafından belgesel ve kurmaca kısa film çalışmaları yapıldı. Ücretsiz olarak düzenlenen ve 8 hafta süren atölye çalışmalarında, sinema alanında isim yapmış eğitmenler tarafından; senaryo, çekim teknikleri ve kurgu gibi konularda dersler verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.