Hoşgeldiniz  

Kımıli Kaz Gecesi: İlgezdi ‘İçim Acıyor’

admin | 10 Mart 2015 | Ataşehir, Genel, Genel Seçim Adayları, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

askin_kimili_gamzeKımıli Köyü Köyü Derneği düzenledikleri Kaz Gecesinde üyelerini, köylülerini ve STK ile dernek temsilcilerini  buluşturdu. Gamze Akkuş İlgezdi; ‘İçim Acıyor’

Recep Kenan/itvhaber.com

Ardahan ili Merkez İlçesi Kımıli Köyü Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği köylüleri ve STK ile dernek temsilcilerini düzenledikleri Kaz Gecesinde buluşturdu.

Aşkın Şit başkanlığındaki Kımıli Köyü Derneği yönetiminin düzenlediği Ümraniye Vals Düğün Salonunda gerçekleşen Kaz Gecesi’ne; CHP Ataşehir İlçe başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili aday adaylarından Gamze Akkuş İlgezdi, Saadet Garan, Özge Nama,  Hoçvan Dernekler Federasyonu Başkanı HDP 3.Bölge Milletvekili aday adayı Yakup Mavzer, Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez, dernek ve STK yönetici ile temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

askin_kimili_gamze_askin

Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır

Kımıli Köyü Derneği Kaz Gecesi’nin açılış konuşmasını yapan başkan Aşkın Şit, Tüm Kadınların, Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak şunları söyledi; “ Bu gün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ben de az konuşacağım. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Birliktelikte, güç birliği ile birçok şeyin başarılacağı konusunda hemfikiriz. Büyük bir potansiyele sahibiz. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek noktasında, seçtiğimiz arkadaşlarımıza önemli sorumluluklar yüklenmektedir. Geldiğimiz noktada kardeşlerimize sahip çıkmak, aralarındaki bağı kuvvetlendirmek ve onlara gerçek anlamda hissettirmek konusunda sizlere büyük iş düşmektedir. Desteğiniz derneğimizi daha ileri noktalara götürecektir. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarıma ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle annesini ve eşini sahneye çağıran Ardahan ili Merkez İlçesi Kımıli Köyü Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aşkın Şit Kadınlar gününü kutlayarak çiçek ve plaket verdi.

Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez’in selamlama konuşması sonrası 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile kadın adayların konuşmasına izin verildi. CHP 1. Bölge aday adayı Saadet Garan Koçulu yaptığı kısa konuşma ile katılımcıları selamladı.

askin_kimili_gamze_askin_g

“Kadınlar Günü”nü Kutlayamıyorum; İçim Acıyor

Kadınlar Günü nedeni ile verilen sözü geri çevirmeyen CHP 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, Neşet Ertaş’ın; “Kadının insan, erkeğin de insanoğlu” nitelemesine gönderme yaparken aslında kadına önem verildiğini ancak, son zamanlarda giderek olumsuz yönde yaşanan değişime ve “Kadına şiddetteki artışa” dikkat çekti.

CHP 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi Konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dostluğu ve kardeşliği bu özel günde pekiştiren dernek yönetimini tebrik ediyorum. Bugün 8 Mart. Aslında çok kutlanacak yanı kalmadı bizler için. Çünkü her sabah bir kadın cinayetiyle uyanıyoruz. Yüreğimize ateş düşüyor. Artık Özgecanları, Denizleri, Münevverleri yaşamak istemiyoruz. Artık bunları yaşamak istemiyoruz. 12 Eylül’den gelen zihniyetle,13 yıldır iktidar olan AKP hükümeti bu toplumun kimyasını bozdu. Bir toplumun en iyi temsilcisi sanatçılarıdır, ozanlarıdır, şairleridir. Dönüp bakınca; Aşık Veyselller, Mahsuni Şerifler, Neşet Ertaşlar kadını nasıl tanımlamış. Neşet Ertaş kadını şöyle tanımlamış; adın İnsandır, Erkek İnsanoğlu. Eşleri ile ilgili neler yaşamış. Bugün bakın ayrılmak isteyen kadın ölümle cezalandırılıyor. Tecavüzcüyü mağdur gören, kadın, erkek fıtratında eşitlik yoktur diyen zihniyet bu ülkeyi yönetiyor. Bundan dolayı kadın dostlarımın “Kadınlar Günü”nü kutlayamıyorum. Çünkü içim acıyor. Tek çare bu iktidarı yollamakta” diye söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.