Hoşgeldiniz  

KILIÇDAROĞLU  KARS, ARDAHAN, IĞDIR STK’LARIYLA BULUŞTU

admin | 20 Mart 2017 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Kemal Kilicdaroglu _Kars _Ardahan_ igdir_ Stk_ları Bulustu (1)Referandum çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ataşehir’de Kars, Ardahan, Iğdır illeri STK temsilcileri ile anayasa değişikliği paketi maddelerini konuştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Ataşehir’de Kars, Ardahan, Iğdır illeri vakıf, federasyon, dernek ve STK temsilcileri ile buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumun seçim olmadığına, işaret ederek; partilerle ilgisi olmayan referandumun anayasa değişikliği oylaması olduğuna dikkat ekerek; oylamada verilecek ’Evet’ veya ’Hayır’ kararı ile yürürlüğe girecek anayasa değişikliğinin herkesi ilgilendirdiğini kaydetti.

KARS, ARDAHAN, IĞDIR STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

Ataşehir Green Park Bostancı Otel’de Kars, Ardahan, Iğdır illeri STK temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda 30’un üzerinde katılımcının yönelttiği soruları yanıtladı.  Kendisine soru yönelten vatandaşları dikkatle dinlediğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın, “Bu tür toplantılardan bir yarar görüyor musunuz?” diye bir soru da sorduğuna, bir başka katılımcının da; “Ben farklı bir siyasi partidenim, kafamda soru işaretleri var, sizi dinlemeye geldim” diyerek sorularını yönelttiğine dikkat çekerek; “Bütün sorulara samimi olarak cevap vereceğim. Çünkü eğleneceğiz, sohbet edeceğiz, bir araya geleceğiz ama Nisan ayının 16’sında sandığa giderken önce düşüneceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız. Çünkü Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Demokrasiyi oylayacağız. Kararımızı verip sonuçlarına da hep beraber katlanacağız” şeklinde konuştu.

OY KULLANIRKEN DÜŞÜNMEK ZORUNLULUĞUNUZ VAR

İktidarlar değişse de anayasanın kalıcı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, anayasaların diğer yasalar gibi kolay değişmediğine işaret ederek; “Oy kullanırken hepinizin düşünmek gibi bir zorunluluğunuz var. Falan kişi böyle söyledi gidip “Evet” vereyim, falan kişi böyle söyledi gidip “Hayır” vereyim diye bir kolaycılığa da girmeyin. Konuşuyoruz, ben de konuşuyorum, diğer siyasi partilerin Genel Başkanları da konuşuyor. Sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının başkanları konuşuyor. Hepsini ölçün, biçin, tartın. Hangi partiden olursak olalım. Sorumlu bir vatandaş olarak hep beraber Nisan’ın 16’sında sandığa giderken oturup düşüneceğiz” dedi.

OSMANLI’DA BU YOKTU

Taraflı Cumhurbaşkanı’nın 80 milyonu temsil edemeyeceğini, Mustafa Kemal Atatürk’e bile bu kadar yetki verilmediğini, Meclis’in yetkilerinin elinden alındığını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bayrak, Vatan ve Memleket meselesi olarak nitelediği anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumun parti tercihi olmadığının altını çizip; “HAYIR çıkarsa ne olur? sorusunu yönelterek; “Hiçbir şey olmaz ne olacak ki? Yani bugün anayasa var zaten, Sayın Cumhurbaşkanı görevinin başında, Sayın Binali Bey görevinin başında, Başbakan. Bakanlar görevlerinin başında, bizler çalışıyoruz, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışıyor. Eksik olan ne, ayak bağı olan ne? Bu sistemde ayak bağı olan ne? 141 yıldır biz bu sistemi uyguluyoruz. 141 yıl parlamenter sistem. Parlamento sistemi var bizde. Niye vazgeçiyoruz bundan? Yetkilerin bir kısmını alıp bir kişiye veriyoruz. Osmanlı’da da bu yoktu. Orada da padişah var altında sadrazam var. Yani Başbakan. Onun altında vezirler var yani bakanlar var. Şimdi Başbakanlık olmayacak” ifadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.