Hoşgeldiniz  

Kılıçdaroğlu Bostancı’da ‘Engelliler Yaşamda’ Etkinliğinde

admin | 02 Aralık 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ‘Engelliler Yaşamda’ etkinliğine katıldı.

Kılıçdaroğlu Bostancı’da ‘Engelliler Yaşamda’ Etkinliğinde

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal devleti güçlü kılmak için engelli vatandaşlara çalışabilecekleri iş ortamın sağlanması, devletin asli görevinin bu olması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında Kadıköy Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ‘Engelliler Yaşamda’ adlı etkinliğe katıldı.

Kadıköy Bostancı Gösteri Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘Engelliler Yaşamda’ etkinliğine; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yan sıra, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP İstanbul milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, diğer bazı ilçelerin ve belediyelerin yöneticileri, çeşitli sivil toplum örgütü üyesi ve çok sayıda engelli vatandaş ile partili katıldı.

ETKİNLİK FOTOLAR Tıkla

Engelli Vatandaşa İş bulmak Sosyal Devletin Görevi

Açılış konuşmasını Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı etkinlik, işitme engellilerden oluşan koronun İstiklal Marşını söylemesiyle başladı.

Sosyal devletin görevinin engelli vatandaşları koruyup iş bulmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamanın koşullarını sağlamak olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu; “Engellinin işi olacak, çalışacak, sigortası olacak, zamanı gelecek emekli olacak. Kimseye muhtaç olmadan rahatlıkla yaşayacak. Engelliye araçsa araç, gereçse gereç desteği vermeli. Sosyal devletin görevi bu dur. Bunu yapmak sosyal devletin ana görevi olmalı. Biz bunun takipçisiyiz. Sosyal demokrat bir partiyiz biz. O nedenle halkla birlikte, halkından yana olan bir partiyiz. Parlamentoda, parlamento dışında size her türlü desteği vermek bizim görevimiz.”

“Engelliye iş olanağını mutlaka sağlamalıyız. Engelli sosyal devletin üzerine titremesi gereken bir kişidir. Sosyal devlet engelliyi koruyan, örgütlenmeyi sağlayan devlettir. O halde sosyal devlet engelliye iş bulan devlet demektir. Sosyal devleti güçlü kılacaksak engelliye çalışabileceği ortamı hep birlikte sağlayacağız. Hepimizin ortak çabası engellilerin iş sahibi olacağı, çalışabileceği bir yapıyı hep birlikte ayağa kaldırmaktır. Bunun çabasını harcıyoruz. Belediye başkanlarımız bu konuda çaba harcıyorlar. Onların okumaları için işitebilmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Sosyal demokrat belediyeciliğin gereğini yapıyorlar” diye konuştu.

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyor Mustafa Kemal Atatürk diyen Kılıçdaroğlu; “özgürlük ve bağımsızlık için mücadelede kenetlendiğimiz zaman bizi kimse tutamaz. özgürlük ve bağımsızlık içinde beraber yaşayacaksak eğer asla bir ayrımcılık olmamalı. Elbette herkes her an engelli olabilir.”

” Yapmamız gereken şu; yurttaşlar arasında ayrım yapmaksızın, bu ülkede hiç kimseyi ötekileştirmeden, kılık kıyafetiyle, inancı ile,rengiyle, diliyle ötekileştirmeden, ulusal bağımsızlık mücadelesini nasıl topyekun verdiysek, bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğünün devamını topyekun sağlamalıyız. Bu bizim temel görevimiz, temel amacımız olmalı.”

“sormamaz gereke bir başka soruda şu; Dünyada bir numaralı fındık üreticisi iken ne için ABD’den fındık ithal eder hale geldik? Bu kadar görkemli bir ülkeyken ne için saman ithal ediyoruz? Herkesin aşı, işi, gücü olmalı mı? Neden olmuyor? Önünüzdeki engel ne? Bu soruyu hep beraber soracağız ve cevabın hep beraber arayacağız. Bir siyasal iktidar halkını düşünüyorsa herkese aş ve iş bulmalı. Bir siyasal iktidar ülkesini düşünüyorsa yeteri kadar saman ve fındık üretip ithalat koşullarına engel olmalıdır. Fabrikalar 24 saat çalıştrmalıdır. O zaman işsizlik olmaz. Bilim toplumunu yakalarız.”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Halktan Yana Poitika Üretir

“Herkesi kucaklamak mümkündür. Nasıl? Yeni bir iklim ile, yeni bir anlayışla, hiç kimseyi ötekileştirmeden beraber yola çıkacağız.”

“Kömür alanlar var mı? Var. Yardım alanlar var mı? Var. Evinde doğalgaz varken niye kömür veriliyor? Neden? Kömür dağıtırken bile yolsuzluk yapıyorlar onun için. Yapmamız gereken şu; ‘Aile Sigortası’nı yaşama geçireceğiz. Yoksul ailede her kadının hesabına para yatıracağız. Onu yardıma muhtaç etmeyeceğiz. O gidip kendisi alacak ihtiyacını. Çocuğunu yanına alıp onuruyla gidip marketten alışverişini yapacak. Yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceğiz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi halktan yana, kadından yana, engelliden yana, mazlumdan yana, özgürlük ve bağımsızlıktan yana politika üreten bir partidir.”

“Rengi, dili, dini ne olursa olsun, herkesi kucaklayan bir parti olan CHP’nin, engelliler için her türlü çabayı gösterdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Yasaların engelliler çalışacaktır’ dediği alanları engellilerle dolduracaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Engelli kardeşlerimin en büyük arzularından biri de iş yaşamına katılmalarıdır. 1 milyon 800 bini aşan engelliden, çalışabilir durumda olan engelliden, çalışabilenlerin sayısı son derece sınırlıdır. Kamuda çalışması gereken 44 bini aşkın engelli kadrosu var. Şu anda ancak 23 bini dolu. Yasaların ‘engelliler çalışacaktır’ dediği alanları engellilerle dolduracağız” diye konuştu.

 

8,5 Milyonsunuz, Birleşin Tek Ses Olun!

Kılıçdaroğlu engellilerin birleşmelerini isteyerek. “Sizlerden bir isteğim var, çok dağınık yapınız var. Çok sayıda derneğiniz var. Birleşin, güç olun. Yaklaşık 8,5 milyon engellimiz var. 8 buçuk milyon engellimiz ortak ses çıkarabilirse, hiçbir siyasal parti o sese kulaklarını tıkayamaz. Ortak ses çıkarın göreceksiniz bütün talepleriniz siyaset kurumu tarafından yerine getirilecektir” dedi.

Doğa Rutkay ve Ali Ulusoy’un sunuculuğunu yaptığı etkinlikte, görme engelli sanatçı Metin Şentürk, yaptığı kısa konuşmada, engellilere olan desteğinden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Etkinlikte engellilerden oluşan Bremen Mızıkacıları Ritim Grubu yaptıkları gösteriyle salonu coştururken, etkinliğe katılan sanatçılar, Hakan Aysev ve Hüseyin Turan, verdikleri kısa konserlerle salondaki katılımcılara müzik ziyafeti verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, etkinliğin son bölümünde tiyatro ve sinema sanatçısı Altan Erkekli’nin yönettiği ve 5 engellinin katıldığı bir söyleşi yaptı. Söyleşide, sporcu ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan engelli katılımcıların sorularını cevapladı.

Söyleşiye katılan engelli dansçı Mehmet Sefa Öztürk, çok istediği halde devlet kadrolarında işe alınmadığını ifade ederek, “Neden devlet opera ve bale kurumları engelli çalıştırmaz? Bu resim yapan engeli arkadaşımız işe alınamaz mı? Oturduğu yerden dekor çizemez mi?”diye sorduktan sonra, “Engellik ulaşılabilirlik engelidir. Sizde bir yere, bir şeye ulaşamıyorsanız engellisiniz. Bir gün herkes engelli olabilir” dedi

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.