Hoşgeldiniz  

KILIÇDAROĞLU ADAY, SEÇİM ÇARŞAF LİSTEYLE

admin | 16 Ocak 2016 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

chp_kurultay -aday1100 delegenin imzası ile Divan Başkanlığına adaylık başvurusu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığa tek aday. Kurultayda seçim çarşaf liste ile yapılacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık başvurusunun Bakanlık Divanı’na ulaştırıldığını belirten Divan Başkanı Murat Karayalçın, başvuru süresi olarak belirlenen saat 16.00 itibarıyla Başkanlık Divanı’na ulaşan başka adaylık başvurusu olmayınca Kılıçdaroğlu’nun CHP 35. Olağan Kurultay Genel Başkan adaylığını açıkladı.

BALBAY İZMA BULAMADI, KILIÇDAROĞLU TEK ADAY

Aday olması beklenen Mustafa Balbay’ın aday olmak için gerekli delege sayısına ulaşamaması ve başka aday olmaması nedeniyle Kılıçdaroğlu, genel başkanlığın tek adayı oldu.

SEÇİM “ÇARŞAF LİSTE”

CHP tüzüğüne göre görüşmelere geçilmeden önce önerge ile blok liste teklifi oylanarak kabul edilmezse otomatikman seçimdeki liste yöntemi çarşaf oluyor. Kurultayda delegelerden blok liste teklifi gelmedi. Bu durumda seçimin “çarşaf liste” yöntemi ile olacağı kesinleşti

30 bin davetlinin katıldığı CHP 35. Olağan Kurultay bin 275 kurultay delegesinin kullanacağı oyalarla Genel Başkan ve Parti meclisi üyelerini seçecek.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ, PM SEÇİMİ İKİNCİ GÜN

34’ü olağan, 18’i de olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştiren CHP’de, 35. Olağan Büyük Kurultay ilk günü Genel Başkan seçimi ile devam ediyor. İkinci günde ise tüzük değişikliği ile Parti Meclisi üyeleri seçimi yapılacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.