Hoşgeldiniz  

KEMAL MEMİŞOĞLU GENEL SEKRETERLİĞİ KAMİL ÖZDİL’E DEVRETTİ

admin | 06 Ocak 2017 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Sağlık, Üst Manşet A- A+

ism_kemal_memisoglu_iakkhb-devir-0İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Kemal Memişoğlu, İstanbul Anadolu KKHB Genel Sekreterlik Devir Teslim Töreni ile görevi Doç.Dr. Kamil Özdil’e devretti.

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği devir teslim törenine; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, Bakırköy Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Kemal Tekeşin, bölgedeki sağlık tesisleri yöneticileri ile sağlık çalışanlarının katıldı. FSM EAH’de gerçekleşen törende İstanbul Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu görevini Doç. Dr. Kamil Özdil’e devretti.

HEPİMİZ BÜTÜNÜN PARÇALARIYIZ

Törende konuşan AKKHB Genel Sekreteri Doç.Dr. Kamil Özdil; uzun süre birlikte çalıştığı Memişoğlu’nun ufkunu açtığını kaydederek, “Uzun süre birlikte çalışma fırsatı bulduğum, son derece dinamik, çalışkan, özverili ve ufkumuzu açma konusunda öncülük eden Kemal Memişoğlu’ndan görevi devir almaktan son derece mutluyum. Bulunduğumuz yerlerde layıkıyla hizmet etme çabası içinde olacağız. Hiç birimizin birbirimizden üstün yönü yok. Herkes bulunduğu birimin sorumlusudur. Bir bütünün parçalarıyız bizler. Görevi devraldığım günden itibaren daha ileriye götürmek için ben ve arkadaşlarım çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz. Hepimiz alanında kutsal görevimizi ifa ediyoruz” şeklinde konuştu.

HEDEFİM ‘GENEL CERRAH’ OLARAK HİZMET ETMEKTİ

“5 Kasım 2002 yılında has bel kader çıktığım bu kürsüye şimdi yine çıkıyorum. Kader nereye götürüyorsa oraya gidiyorsunuz” sözleriyle bulunduğu yerde olmayı aklından geçirmediğinin kaydeden İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Kemal Memişoğlu, ciddi makamları hiç düşünmediği, haylinin iyi bir cerrah olmak olduğunu vurguladığı devir teslim törenindeki konuşmasında idareciliğe istemeyerek başladığı başhekimlik görevi ile adım attığını ifade ederek; “Bilime, ‘Genel Cerrah’ olarak hizmet etmeyi hedef olarak çizmiş birisiydim. Babamın etkisiyle ve isteği doğrultusunda teklif edilen başhekimlik görevini kabul ettim. Kasım 2002 yılında başhekim olarak girdiğim Genel Sekreterlik binasından 25 Kasım 2016’da tam 14 yıl sonra ayrıldım” dedi.

HASTA MEMNUNİYETİNİ YÜZDE 70’LERE ÇIKARDIK

14 yıllık yöneticilik sürecinde sağlıkta dönüşümün yaşandığının, yaşanan dönüşümün kolay olmadığının altını çizen Kemal Memişoğlu, “Bu zorlu süreçte Allah beni hiçbir zaman beni mahcup etmedi” ifadesini kullandığı konuşmasını; “Bu görevleri bizden daha iyi yapanlarda vardı. Başarısız da olabilirdim. Ama bu kapıdan başarısız bir şekilde çıkmadığım için Allah’ıma binlerce şükürler ediyorum.  Başhekimlik ve kuruluş aşamasında genel sekreterlikte dahil çok kolay süreçler değildi. Zaten sağlıkta dönüşüm hiç kimse için kolay değildi.  Sağlıkta mantık ve sistem değişince herkes zorlandı.  Millete daha iyi hizmet verebilmek için hepimiz asker gibi çalıştık. Benim gibi bütün sağlık çalışanları da çalıştı. Hasta memnuniyetini yüzde 30’lardan yüzde 70’lere çıkardık” şeklinde sürdürdü.

ŞİDDETİ KİMSE TOLORE ETMEMELİ

657’li olup ta bu kadar özverili bir başka sektör olmadığının altını çizen Kemal Memişoğlu, özverili bu çalışmaya karşın sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldıklarını vurgulayarak; “Şiddeti hiç kimsenin tolere etmemesi lazım. Toplumun sağlıkçılara sahip çıkması gerekir.  Bizde de yanlış yapanlar olabilir. Bunu sağlıkçılar zaten bilir. Bende öncelikle insan sağlığını ve bu sağlığı sunan sizleri düşüneceğim. Bizim burada bıraktığımız bir hoş seda. Hizmetlerimiz bizim mutluluğumuzu sağlıyor. Görevi devrettiğim Doç.Dr. Kamil Özdil başarılı bir arkadaşım. Gözüm arkada kalmadan emaneti teslim ettim. Bu organizasyonu yapan ve katılanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Her iki görevi devralan Kemal Meişoğlu ve Kamil Özdil’e başarılar dileyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün selamlama konuşmasından sonra Genel Sekreteri Doç. Dr. Kamil Özdil, başarı dileğinde bulunduğu İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.