Hoşgeldiniz  

Kastamonu Araç’taki Orman Yangını Kontrol Altında

admin | 25 Ağustos 2018 | Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Kastamonu Araç İlçesinde akşam saatlerinde çıkan ve üç köyü tehdit eden orman yangını çevre itfaiyeleri, Orman itfaiyesi ve 2 helikopterle yapılan müdahale ile kontrol altına alındı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kastamonu’nun Araç İlçesi Tavşanlı Köyü ormanlık alanında öğle saatlerinde yangın çıktı. Hızla yayılan yangına Orman İtfaiyesi, Araç, Kastamonu, Karabük, Çankırı ve çevre il ve ilçelerden itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürme çalışması sonuç verdi. Söndürme çalışmalarına 2 helikopter de katıldı.

Gittikçe büyüyen, kontrol edilmekte güçlük çekilen orman yangını çevre köyleri tehdit etmeye başladı.

Kastamonu Orman itfaiyesi, Kastamonu itfaiyesi, Taşköprü, Daday, İhsangazi İlçe itfaiyeleri, DSİ 23. Bölge, Karayolları 15. Bölge, İl Özel İdaresi iş makineleri, Çankırı Bayramören, Kurşunlu, Ilgaz ilçeleri itfaiye ekipleri ve araçları tarafında yapılan çalışma ile kontrol altına alındı. Bölgede söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Kastamonu Araç İlçesindeki yangınla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamada, “Araç İlçesindeki Yangının çıkış sebebi belli değil. Yangın kontrol altına alındı.” ifadelerine yer verdi.

Araç İlçesindeki yangınla ilgili Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi; “24 Ağustos 2018 Cuma Günü Saat 16:00 sularında ilimiz Araç İlçesi Tavşanlı Köyünde orman yangını meydana gelmiştir. Yangın nedeniyle yerleşim yerlerine herhangi bir tehdit bulunmamaktadır. Bazı basın yayın organlarında çıkan 3 köyün boşaltıldığı haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Yangın nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. İlimiz ve ilçelerimiz imkanları ile birlikte civar il ve ilçelerin söndürme faaliyetlerinden faydalanılmış, ayrıca hava araçları ile yapılan müdahaleye havanın kararması nedeni ile devam edilememiştir. Şu an itibari ile söndürme çalışmaları devam etmektedir.”

Kastamonu Araç İlçesi Tavşanlı Köyü sınırlarındaki orman yangınıyla ilgili GAMER (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi)’nin yaptığı açıklamada bölge itfaiyeleri ve 2 helikopterle müdahale edildiğini belirtti.

GAMER (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi) Araç İlçesi Tavşanlı Köyü sınırında yaşana yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Kastamonu Araç ilçesi Tavşanlı Köyü sınırına yakın alanda başlayan orman yangını 16.35’te yetkililere bildirilmiş olup yangına hemen müdahale edilmiştir. Bölgeye Orman itfaiyesi, Kastamonu Merkez itfaiyesi, Taşköprü, Daday, İhsangazi İlçe itfaiyeleri, DSİ 23. Bölge, Karayolları 15. Bölge, İl Özel İdaresi iş makineleri, Çankırı Bayramören, Kurşunlu, Ilgaz ilçeleri itfaiye araçları sevk edilmiştir.

Ayrıca yangına, 2 yangın söndürme helikopteri müdahale etmektedir. Yangın geniş alanda etkili olup, kontrol altına alma çalışmalarına tüm ekiplerce devam edilmektedir.

Yerleşim yerlerine dönük bu aşamada bir tehdit olmadığı değerlendirilmekte olup olay bu yönüyle Kastamonu Valiliğimiz ve AFAD tarafından yakinen takip edilmektedir.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.