Hoşgeldiniz  

Kars Kaz Gecesi Kümbetlileri Buluşturdu

admin | 21 Mart 2015 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

kaz_kumbet_karsKars Merkez Kümbetli Köyü Derneği, yörenin geleneksel ve sembol yemeğinin ikram edildiği “Kaz Gecesi’nde Kümbetlileri ve dostlarını ile bir araya getirdi.

Salon Zigana’da düzenlenen “Kaz Gecesi”ne; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, başkan yardımcıları Abdullah Der ve Hüseyin Hışman, yöre dernek başkanları ve yöneticileri, Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez, Kümbetliler ve davetliler katıldı.

Musa Ervüs bvaşkanlığındaki Kars Merkez Kümbetli Köyü Dernek yönetiminin düzenlediği “KAZ GECESİ”ne saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede müzik eşliğinde dernek çalışmaları, yöre kültürü ve özellikleri yer aldığı slayt gösterisi yapıldı.

Gecenin açılış konuşmasında dernekçiliğin zorluğuna değinen Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez Çerkez, geceyi hazırlayan dernek yönetimine, geceye katılan ve her zaman desteğini gördükleri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye hemşerileri adına teşekkür etti.

Geceyi düzenleyen dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek Konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Hepimiz Anadolu’nun bağrından kopup buralara geldik.  Ben de içinizden biriyim. İstanbul gibi bir kentte dernekçilik çok önemli. Ancak bayramlarda bir araya gelebiliyoruz. Çocuklarımızın birbirlerini tanıması yönünden bu tür etkinlikler önemli.  Ben Ataşehir’de her zaman sizlerin yanındayım” dedi.

Katılımcılara Kars kültürü, kaz yetiştiriciliği, peynir üreticiliği ve dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Kars Merkez Kümbetli Köyü Dernek Başkanı Musa Ervüs konuşmasında; “ Bu ilk kaz gecemiz. Ancak bu güne kadar birçok etkilik yapma fırsatı bulduk. Her yaptığımız etkinlikte yönetim olarak bizi yalnız bırakmayan başta köylülerime, Her zaman yanımızda olan, siyasi önderimiz, ağabeyimiz Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye ve Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez’e çok teşekkür ederim” dedi.

Katkılarından dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez ve Kümbetli Köyü muhtarına Kars Merkez Kümbetli Köyü Derneği yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

“Geleneksel Kaz Yemeği” ikramı ile devam eden gece, yerel sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde çekilen halaylar ile devam etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.