Hoşgeldiniz  

Kars, Ardahan ve Iğdırlıları ‘Kaz Gecesi’nde Buluştu

admin | 21 Ocak 2014 | Ataşehir, Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

kaz gecesi-1Anadolu’nun “Serhat Diyarı”; Kars, Ardahan ve Iğdırlıları bir araya getiren, Kar-Der’in düzenlediği ‘Kaz Gecesi’ Saloon Princess’te yoğun katılım ile gerçekleşti.

Recep Kenan/haberinasli.com

Anadolu’nun “Serhat Diyarı” olarak anılan Kars, Iğdır ve Ardahan illerinin mensuplarında İstanbul’da yaşayanların tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak, bölgenin kültürünü yaşatmak, İstanbul’a ve İstanbullulara tanıtmak amacı ile kurulan, Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER)’in düzenlediği “Kaz Gecesi” organizasyonu, Ümraniye Saloon Princess’te CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, Ümraniye ve Sancaktepe Belediye Başkan adayları, Beleidye Başkan ve meclis üyesi aday adayları, STK, dernek ve vakıf yöneticileri bölge halkı ve misafirlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

1500 kişinin üzerinde katılımın gözlendiği “Kaz Gecesi”nde Yöre aşık geleneğinin yaşayan en önemli temsilcisi Aşık Maksud Feryadi ile birlikte Yudum ve Mehmet Yılmaz’ın seslendirdiği türküler ile eğlenirken; bölgenin sembolü olan “Kaz” ikram edilip, Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen Kafkas yöresi halk oyunları katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

Toplumda; insan hakları, özgürlük, güven sanat ve sosyal faaliyetlerde bulunmak üzere araştırma yaptıklarını, birlik beraberliklerini korumak için bu değerlerden yararlandıklarını belirten KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez, dernek faaliyetlerini anlattığı konuşmasında, dernekçiliğin birlik ve beraberlik istediğinin altını çizerek, Geceye en büyük desteği veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve geceye katkısı olanlara ve katılanlara teşekkür etti.

Bir çok Karslı arkadaşı ve dostları olduğunu söyleyerek konuşmansa başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Beraber çalıştığım mesai arkadaşlarım arasında Kars, Ardahan, Iğdırlı olan da var.  Hepimiz bu ağacın birer dalıyız. Gövdeyi dernek temsil eder” diye konuştu.

Belediye Başkanı olarak hiçbir derneğe bugüne kadar ayrım yapmadan destek verdiğini ifade eden Başkan İlgezdi, “Önümüzde yerel seçimler var. Bu iktidardan kurtulmak için herkesin çaba sarf etmesi gerekir. Dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, bizler siyasetçi olarak herkese hizmet yapmamalıyız. Dini kullanarak oy alanların ne duruma düştükleri belli. Yolsuzluk rüşvet diz boyu. Bunun hesabını sizler sandıkta soracaksınız” dedi.

Geceyde sahne alarak katkı veren sanatçılara ve Başkan Battal İlgezdi ile katkılarından dolayı işadamlarına plaket verildi

Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Kar-Der)’in resmi internet sitesinin adresi www.karsdernek.com linkten derneğin internet sitesine ulaşıp bilgi alınabilir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.