Hoşgeldiniz  

Karayalçın ‘Piyasacı Yada Kamu – Halk Ortaklığıyla Dönüşüm’

admin | 09 Şubat 2015 | Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

murat-karayalcinCHP İl Başkanlığının düzenlediği “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm Konferansı”nda İstanbul’un piyasacı ya da kamu-halk ortaklığıyla dönüşüm tercihi vurgulandı.

 Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm Konferansı”nda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul’daki 4 milyon konutun yarısının yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak; İstanbul’un piyasacı dönüşüm yada kamu-halk ortaklığıyla dönüşümden birini tercih edeceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP İstanbul İl Başkanlığının, Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm” konulu konferansına katıldı.

Beşiktaş’taki konferansta kentsel dönüşüm ve deprem konularının İstanbul için yaşamsal bir öneme sahip olduğunun altını çizen Karayalçın, “ İstanbul’da 4 milyon konut var. Uzmanlara göre ortalama olarak 4 milyon konutun yarısının yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi için değil deprem tehlikesi nedeniyle bu sayı dile getirilmekte. Eğer bu kentin konut stokunun yarısı yaşamsal bir sebep nedeniyle yeniden inşa edilmek zorundaysa kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğu açıktır. İstanbul ya piyasacı kentsel dönüşüm sürecine girecek ya da CHP’nin geçmişinde olduğu gibi kamu-halk ortaklığıyla sürdürülen bir kentsel dönüşümü tercih edecek” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.