Hoşgeldiniz  

KAR-DER Kars Derneklerini Federasyonda Topluyor

admin | 22 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

kars_federasyonKars ve Yöresi Sosyal, Kültürel Dayanışma, Yardımlaşma Derneği (KAR-DER), ile birlikte, İstanbul’daki 6 Kars ve yöresinin dernekleri birleşerek federasyonlaşıyor.

Recep Kenan/haberinasli.com

1993 yılında kurulan Kars ve Yöresi Sosyal, Kültürel Dayanışma, Yardımlaşma Derneği (KAR-DER) 6 Kars derneği ile birlikte İstanbul’daki Kars derneklerini bir çatıda toplayıp federasyonlaşma çalışmalarına hız verdi.

Geçtiğimiz hafta sonu Ataşehir İçerenköy’deki KAR-DER merkezinde kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek, federasyonlaşma çalışmalarına hız verilmesini kararlaştırdı. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, her derneğin verdiği temsilcilerden oluşacak olan Yürütme Kurulu tarafından federasyon kurma çalışmalarının yürütülmesi kararı alınırken; katılımın serbest tutulması, oluşturulan Yürütme Kurulunun KAR_DER Başkanı Orhan Çerkez başkanlığında belli aralıklarla toplanarak, daha hızlı ve verimli çalışmasına olanak sağlanması ilke kararı alındı.

Toplantıda düşüncelerini açıklayan katılımcı dernek başkan ve yöneticileri, genel olarak federasyon oluşumuna sıcak baktıklarını, güçlerinin birleşmesinin siyasette etkilerinin artmasını sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Federasyon oluşumunun çalışmalarına katılan dernekler Kars ve Yöresi Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER), ile birlikte; Kars ve İlçeleri Derneği, Digor İlçesi Alem Köyü Derneği, Karaçoban Köyü derneği, Kars Kümbetli Köyü Derneği, Çıldır Öncül Köyü Derneği, AZ-DER ve Alagöz Köyü Derneği Başkan yada yöneticilerinden oluşan temsilciler katıldı.

Toplantıda Konuşan KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez; toplantının amacının derneklerin gelecekle ilgili federasyon olma çalışmaları ile ilgili kararlar alarak, çalışmaları hızlandırmak olduğunu, “birlikten güç doğar” ilkesinden hareketle derneklerin birleşerek Karslıların daha güçlü hale gelmesini sağlamak olduğunu söyledi. Federasyonlaşarak güçlenen derneklerin mensubu Karslıların metropolün olanaklarından daha fazla yararlanacaklarına inandığını söyledi.

Kahvaltı sonrası KAR-DER üyelerinden oluşan bir heyet Ferhatpaşa’da elektrik kontağından çıkan yangında yanarak zarar gören evi ve eşyaları yenilenen Zafer Medetoğlu’na ziyarete gidildi.

Evi yanarak zarar gören hemşerileri Zafer Medetoğlu’nun evinin yenilenmesinde yardımcı olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve belediye personeline teşekkür eden Ferhatpaşa CHP Temsilcisi Abdullah Yangir; eşyaları da zarar gören Zafer Medetoğlu’nun evinin eşyalarının da KAR-Der tarafından yenilendiğini belirtti.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.