Hoşgeldiniz  

Kadir Öğüt ‘Sulama Birliklerinin DSİ’ye borcu ne kadar?’

admin | 18 Mart 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

SONY DSCCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için, TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Recep Kenan/itvhaber..com

CHP Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT kendisine Sulama Birlikleri’nin borçları yüzünden zor durumda olduğu iddia ederek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na; “Giderek artan Maliye, SGK ve personel borçlarının yapılandırılması düşünülüyor mu?”diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT’ün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi kısaca şöyle;

Devlet Su İşleri’nin tarım alanlarının sulanabilmesi amacıyla kurduğu ve sulama tesislerinin bakım, onarım ve işletme faaliyetlerini yürütmekle yetkilendirilen Sulama Birlikleri’nin birçoğu bugün itibariyle iflas konumuna gelmiştir. Biriken ve ödenemeyen borçlar, yanlış ve yandaş yönetimler, bilim ve tekniğe uygun olmayan işletme ve bakım nedeniyle çiftçi sulama yapamamakla karşı karşıyadır. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre birlikler siyasi rantlar doğrultusunda yönetilmekte, dolayısıyla İşlevsiz hale gelerek asli görevini yapamadığı dolayısıyla bütün yükü DSİ’nin üstlendiği, ayrıca birliklerin çiftçilerden gerekli parayı toplayamadığı için enerji alanında da büyük borç yükünün altında olduğu tarafımızca yapılan tahkikatlarla anlaşılmıştır.

CHP Mv. ÖĞÜT soru önergesinde Bakan Veysel Eroğlu’na; 2012 yılı itibariyle sulama birliği saysı ve kapanan birlik sayısı, DSİ’ye toplam 600 Milyon TL olduğu, sulama suyu, elektrik, Maliye, SGK ve personel borçları ile ‘Sulama Birlikleri’nin borçlarının giderek katlandığına dikkat çekerek; “Sulama Birlikleri’nin borçlarının yapılandırılması düşünülmekte midir?”diye sordu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.