Hoşgeldiniz  

Kadınlarımız Milli İradenin Teminatı Olduklarını Gösterdi

admin | 05 Aralık 2017 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Manşet, Siyaset A- A+

Ak Partili Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül, “İsviçre’den ve pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını kullandıran Atatürk’ü rahmetle anıyorum.”

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısında Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişi yıldönümü nedeniyle gündem dışı söz alarak konuşan Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül,  “Türk kadınının 82 yıldır devam eden seçme ve seçilme hakkını en güzel şekilde değerlendirerek, ülkemizin önce 2023, sonra 2071 hedeflerini yakalamasında büyük rol oynayacağına olan inancımız tamdır” dedi.

KADINLARIMIZA SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI KULLATAN ATATÜRK’Ü RAHMETLE ANIYORUM

Ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkının bir çok ülkeden önce verildiğini kaydeden Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül, Türkiye’de 3 Nisan 1930 tarihinde belediye, 26 Ekim 1933’te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde, 5 Aralık 1934 yılında da kadına seçme ve seçilme hakkı tanındığını vurgulayarak, “1971 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan İsviçre’den ve pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını kullandıran Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Ancak, kadına seçme ve seçilme hakkı verilmişken, sonraları çeşitli düzenlemelerle seçilmiş kadınlar kılık ve kıyafetleri bahane edilerek, siyasetten izole edilmiştir. Halkın kendi iradesiyle seçmiş olduğu, 21. Dönem milletvekili Merve Kavakçı başörtülü olduğu gerekçesiyle Mecliste yemin ettirilmemiş ve salondan çıkarılmıştır. Türk vatandaşlığından çıkarılarak milletvekilliği düşürülmüştür. Daha sonra 21. Dönem milletvekili Merve Kavakçı’nın iade i itibarı gerçekleşti. Dış İşleri Bakanlığı tarafından büyükelçiliğe atandı. İlk başörtülü kadın milletvekili 2009 yılında seçildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TEŞVİKLERİYLE KADIN MİLLETVEKİLİ SAYISI ARTMIŞTIR

Anayasanın 10’uncu maddesine, “Kadın ve erkek eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” ibaresini, ekleyen ve seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Anayasasında kadın erkek eşitliğini ve kadınların durumunu düzeltmeyi hükme bağlayan az sayıda ülke olduğumuzu vurguladığını kaydeden Neslihan Yurtdagül, Türk kadınının 2002 yılından itibaren hayatın her alanında olduğu gibi, siyasi temsilde de başarı elde ettiğinin altını çizerek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikleriyle kadın milletvekili sayısı artmıştır. 2014 – 2019 döneminde İstanbul Büyükşehir Meclisinde 30 Ak Parti kadın üyemiz de İstanbul’a hizmet etmektedir. İlçe meclis üyelerimizle birlikte İstanbul’da kadın meclis üyesi 136’dır. İstanbul’da 8 Ak Partili kadın belediye başkan yardımcımız görevine devam ediyor” dedi.

KADINLARIMIZ DEMOKRASİNİN VE MİLLİ İRADENİN TEMİNATI OLDUKLARINI GÖSTERDİ

Nüfusun yüzde ellisini kadınların oluşturduğu ülkemizde kadınlarımızın siyasette daha fazla yer alması gerektiğinin altını çizen Neslihan Yurtdagül,  “Ülkemizin nüfusunun yüzde 50’sini kadınların oluşturması nedeniyle siyasal hayata katılım oranı hala erkelerin çok daha gerisindedir. Ak Parti olarak vizyonumuz, kadınlarımızın siyasette daha fazla yer almasıdır. Kadınlarımız demokrasinin ve milli iradenin teminatı olduklarını hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz gecesi İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi kahramanlık destanı yazarak tüm dünyaya göstermiştir” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.